Βίντεο: Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ξεφορτώνει ποσότητα-μαμούθ ναρκωτικών αξίας 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Το πλήρωμα του σκάφους της αμερικάνικης ακτοφυλακής Cutter James ξεφόρτωσε ποσότητα ναρκωτικών αξίας περισσότερης από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στο Port Everglades της Φλόριντα μετά από περιπολία 90 ημερών, ως μέρος μιας ειδικής ομάδας που δραστηριοποιείται στον Ανατολικό Ειρηνικό και την Καραϊβική.

Το πλήρωμα του σκάφους σημείωσε νέα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της περιπολίας του κατάσχοντας το μεγαλύτερο μεμονωμένο φορτίο κοκαΐνης βάρους 4,950 κιλών, αξίας 206,4 εκατομμυρίων δολαρίων, και το μεγαλύτερο μεμονωμένο φορτίο μαριχουάνας στις 1,797 κιλών, αξίας 3,59 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν επίσης η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια περιπολίας στον Ανατολικό Ειρηνικό.

«Το καλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι να μπορώ να σταθώ εδώ στο τέλος μιας περιπολίας και να δείχνω τις απίστευτες προσπάθειες των μελών του πληρώματος που έχουν προσφερθεί εθελοντικά για τα δύσκολα και επικίνδυνα καθήκοντα για να κρατήσουν τις ακτές μας ασφαλείς», είπε ο λοχαγός Τοντ Βανς, ο διοικητής του σκάφους Cutter James.

Τα ναρκωτικά, τα οποία περιελάμβαναν περίπου 24,720 κιλών κοκαΐνης και 7,166 κιλών μαριχουάνας, συνολικής αξίας περίπου 1,06 δισεκατομμυρίων δολάρια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα διεθνή ύδατα του Ανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού και της Καραϊβικής. Η συνδυασμένη περίπολος περιλάμβανε έξι σκάφη της ακτοφυλακής, τα James, Stone, Griesser, Northland, Diligence και Margaret Norvell και USS Milwaukee. Στην περίπολο συμμετείχε το πλοίο της Αυτού Μεγαλειότητας της Ολλανδίας και η περίπολος υποστηρίχτηκε από τον Σταθμό της Ακτοφυλακής του Σαν Χουάν.

Πολυάριθμες υπηρεσίες των ΗΠΑ από τα Υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας συνεργάστηκαν στην προσπάθεια καταπολέμησης του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος. Η Ακτοφυλακή, το Ναυτικό, τα Τελωνεία και η Προστασία των Συνόρων, το FBI, η Διοίκηση Δίωξης Ναρκωτικών και η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων, μαζί με συμμαχικές και διεθνείς υπηρεσίες εταίρους, διαδραματίζουν ρόλο στις επιχειρήσεις καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα