Η Αλβανία έθεσε υπό κράτηση δεξαμενόπλοιο με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ρωσικού πετρελαίου

Οι αρχές της Αλβανίας έθεσαν υπό κράτηση ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου το οποίο είναι ύποπτο για λαθρεμπορίας πετρελαίου ρωσικής προέλευσης.

Το δεξαμενόπλοιο τέθηκε υπό κράτηση στο λιμάνι του Δυρραχίου από την αλβανική αστυνομία και τα 22 μέλη του πληρώματός του συνελήφθησαν. Μετέφερε φορτίο 22.500 τόνων πετρελαίου, το οποίο φέρεται να είχε φορτώσει από άλλο πλοίο κοντά στην Καλαμάτα.

Μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία πέρυσι, τα ύδατα ανοικτά της Καλαμάτας έχουν γίνει κόμβος για μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο. Με βάση πληροφορίες από έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η αστυνομία υποψιάζεται ότι το φορτίο που είχε το πλοίο προερχόταν αρχικά από τη Ρωσία. Κατά την επιβίβαση, οι αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν κανονικά έγγραφα για το φορτίο.

Τα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου έχουν απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 5 Φεβρουαρίου. Η Αλβανία δεν είναι ακόμη μέλος της ΕΕ, αλλά είναι υποψήφια χώρα και έχει ευθυγραμμίσει τις πολιτικές κυρώσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατόπιν των ενεργειών, με βάσει εύλογες υποψίες ότι αυτή η ποσότητα καυσίμων προερχόταν από χώρες με εμπάργκο και ήταν λαθραία… κατασχέθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αλβανική κρατική αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα