Η AM Nomikos απέκτησε πλοίο της United Ocean έναντι 12,35 εκατ.

united_serenity
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία AM Nomikos Transworld Maritime Agencies αγόρασε ένα φορτηγό πλοίο της πτωχευμένης εταιρείας United Ocean, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως επιτήδειου αγοραστή πλοίων για τα οποία δεν εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς ζήτησης.

Η ελεγχόμενη από την οικογένεια Νομικού ναυτιλιακή εταιρεία αναδείχθηκε ως ο αγοραστής του ενός από τα πολλά φορτηγά πλοία της United Ocean που έχουν κατακλύσει την αγορά από τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρεία χρεοκόπησε στα τέλη του περασμένου έτους.

Πρόκειται για το κατασκευής 2009 kamsarmax United Serenity, το οποίο η AM Nomikos αγόρασε στα μέσα Οκτώβρη έναντι 12,35 εκατ. δολαρίων και το μετονόμασε σε Astraea SB.

Σημειώνεται ότι ναυλομεσιτικές πηγές είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα λαθεμένες πληροφορίες πως το πλοίο είχε καταλήξει στο στόλο της Ebe.

Η AM Nomikos είχε προχωρήσει στην αγορά άλλων εφτά πλοίων φέτος, δύο capesizes, τεσσάρων handysizes και ενός Supramax – όλα προηγουμένως ελεγχόμενα από την Maritime Equity Partners (MEP), μια επίσης προβληματική εταιρεία ελεγχόμενη από την Oaktree Capital Management.

Διαβάστε ακόμα