Η Amazon διπλασιάζει την ικανότητα διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων της για να προλάβει τα Χριστούγεννα

Η Amazon.com Inc δήλωσε τη Δευτέρα ότι διπλασίασε την ικανότητα επεξεργασίας εμπορευματοκιβωτίων και εξασφάλισε περισσότερο χώρο αποθήκευσης για τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, με σκοπό να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας εγκαίρως για την εορταστική περίοδο αγορών.

Η πανδημία του COVID-19 έχει πλήξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και εξοπλισμού και η έλλειψη χώρου για την αποθήκευση προϊόντων έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Amazon, η οποία σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς εργαζομένους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο των εορτών, δήλωσε ότι αύξησε επίσης τα λιμάνια εισόδου στο δίκτυό της κατά 50%.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ισχυρή οικονομική της δύναμη για να αντιμετωπίσει τους πονοκεφάλους της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Walmart Inc, η Target Corp και η Home Depot, δήλωσαν ότι ναυλώνουν πλοία για να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση των θαλάσσιων μεταφορών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το μήνα προέτρεψε τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης της εφοδιαστικής αλυσίδας επεκτείνοντας τις ολονύχτιες λειτουργίες στα λιμάνια για να προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες παράδοσης.

Διαβάστε ακόμα