Η απώλεια του πλοίου “El Faro”

nauagio_ei_faro

[adsanity id=16305 align=aligncenter /]

Δελτίο τύπου αναφορικά με την τραγικά απώλεια του πλοίου “El Faro” εξέδωσε η HELMEPA

Όλοι μας στη HELMEPA, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, λυπούμαστε βαθύτατα για την τραγική απώλεια του πλοίου “El Faro”, που βρέθηκε στο μάτι του πανίσχυρου κυκλώνα “Joaquin” την 2 Οκτωβρίου 2015.

Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα μας υπενθυμίζουν τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί σε όλο τον κόσμο καθώς επιτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα.

Εκ μέρους των Μελών μας, 15.000 Έλληνες ναυτικούς και 200 εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των θυμάτων αυτού του θλιβερού περιστατικού.

Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία αποτελούν τα διαθέσιμα μέσα για την καλύτερη προετοιμασία για απρόσμενα περιστατικά. Ωστόσο, τα στοιχεία της φύσης που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πλοίο όταν βρεθεί στην πορεία ενός κυκλώνα Κατηγορίας 4 μπορεί, δυστυχώς, να υπερβαίνουν τα όρια της πρόκλησης.

Διαβάστε ακόμη: Το τελευταίο μήνυμα πριν χαθεί το πλοίο κοντέινερ στον τυφώνα

Διαβάστε ακόμα