Η αρχή του καναλιού του Σουέζ προειδοποιεί για βαριά πρόστιμα σε περίπτωση δωροδοκίας

Η Αίγυπτος θέλει να αλλάξει σελίδα σχετικά με τις δωροδοκίες και την διαφθορά που μαστίζει την χώρα τόσα χρόνια.

Από την 1η Απριλίου, εάν εκπρόσωπος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), όπως πιλότος ή Λιμενάρχης του λιμανιού, εντοπίσει σκόπιμη παρακράτηση ή/και αμέλεια να αναφέρει τυχόν ελαττώματα στον εξοπλισμό, τις συσκευές, τις άγκυρες του πλοίου ή οποιαδήποτε άλλα ελαττώματα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο κανάλι, θα επιβάλλονται πρόσθετα τέλη 10.000 $ για τη διέλευση του πλοίου.

Η SCA αύξησε τα τέλη διέλευσης έως και 10% για φορτωμένα και άφορτα πλοία από την αρχή αυτού του μήνα.

Κατηγορούμενη επανειλημμένα ως η πιο διεφθαρμένη περιοχή στον κόσμο για την εμπορική ναυτιλία, η SCA προσπαθεί να λάβει μέτρα για να βελτιώσει τη φήμη της Αιγύπτου.

Μια επιστολή που εστάλη από την SCA νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανέφερε ότι, σύμφωνα με την εθνική στρατηγική της Αιγύπτου κατά της διαφθοράς, όλα τα πλοία που διέρχονται από το κανάλι θα πρέπει να αποφεύγουν τη διανομή οποιουδήποτε είδους πληρωμών διευκόλυνσης.

Η ίδια επιστολή έχει σταλεί σε τοπικά ναυτιλιακά πρακτορεία, με την SCA να αποκαλύπτει ότι έχει υιοθετήσει τη χρήση ψηφιακών συναλλαγών για να αποφύγει τη δωροδοκία, ενώ είπε ότι διερευνά αναφερόμενες περιπτώσεις διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα