Η BMT Nigel Gee παρέλαβε πιστοποιημένο σκάφος ανοιχτής θαλάσσης

Sure_Diamond
Η BMT Nigel Gee, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία ναυπηγικής και μηχανικών συμβουλών σε θέματα σχεδιασμού ανακοίνωσε την παράλαβή του Sure Diamond, το οποίο είναι το πρώτο με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου πλοίο που πρόκειται να πιστοποιηθεί με το προσωρινό πιστοποιητικό για υποστηρικτικά ταχύπλοα ανοιχτής θαλάσσης (Interim Code for High Speed Offshore Service Craft ή HS-OSC). Το πλοίο είναι ένα 26 μέτρων StratCAT που κατασκευάστηκε από τη βιετναμέζικη Strategic Marine.

Σύμφωνα με το νέο κώδικα, που κυκλοφόρησε από τις Λιμενικές Αρχές (MCA), τον Σεπτέμβριο, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 επιβάτες μαζί με 12 άτομα προσωπικό υπεράκτιων υπηρεσιών εκτός από το πλήρωμα του πλοίου. Το πλοίο διαθέτει επίσης ένα πιστοποιητικό συμμόρφωσης με το νέο γερμανικό κώδικα για πλοία υπηρεσιών ανοιχτής θαλάσσης, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2014.

Το πλοίο κινείται με μηχανές MAN D2862 και με ένα σύστημα πρόωσης Servogear ελεγχόμενου βήματος προσφέροντας εξαιρετική οικονομία καυσίμου και ελκτικές δυνατότητες. Ένα δεύτερο StratCAT 26 πλοίο, το Sure Dynamic έχει ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές στο Βιετνάμ και που αποστέλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με 24 ακόμη τεχνικά Quad IPS StratCAT 26 για Opielok Offshore Carriers, όλα τα σκάφη έχουν σχεδιαστεί από την ΒΜΤ και ναυπηγηθεί από τη Strategic Marine.

Ο Ed Dudson, Τεχνικός Διευθυντής της BMT Nigel Gee, σχολιάζει: “Παραλαμβάνοντας ένα πλοίο που μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 12 τεχνικούς είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το MCA, την National Workboat Association και φυσικά τη BG Verkehr για όλη τους τη σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη του νέου κώδικα, που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο”.

Διαβάστε ακόμα