Η Capital Product Partners αγόρασε πρόσφατα κατασκευασμένο τάνκερ

Την εξαγορά του τάνκερ Aristaios ανακοίνωσε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPLP) από την μητρική της εταιρεία Capital Maritime & Trading Corp.

Το χωρητικότητας 112,800 dwt οικολογικό τάνκερ μεταφοράς αργού και προϊόντων πετρελαίου κατηγορίας Ice Class 1C που κατασκευάστηκε στη Νοτιοκορεάτικη Daehan Shipbuilding το 2017, πρόκειται να αγοραστεί έναντι συνολικά 52,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μήκους 250 μέτρων πλοίο απασχολείται επί του παρόντος είναι ναυλωμένο στην Tesoro Far East Maritime Company έναντι 26.400 δολ. ημερησίως μεικτά. Η ναύλωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 με διάρκεια πέντε ετών +/- 45 ημερών.

Η CPLP σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μέσω διαθέσιμων μετρητών ύψους 24,2 εκατομμυρίων δολαρίων και την ανάληψη δανείου ύψους 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων με πιστωτική διευκόλυνση που έχει ήδη ρυθμίσει η Capital Maritime με την Credit Agricole Corporate and Investment Bank και την ING Bank NV.

Το δάνειο αυτό θα αποπληρωθεί σε δώδεκα διαδοχικές εξαμηνιαίες δόσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2018, συν μία τελική μεγαλύτερη δόση που θα πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η αγορά του Aristaios πραγματοποιήθηκε σε καθαρά εμπορική βάση και εξετάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο.

Η COLP διαθέτει σήμερα 36 πλοία, μεταξύ των οποίων 21 MR τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, τέσσερα Suezmax δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου, δέκα Neo Panamax πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα Capesize φορτηγό πλοίο.

Διαβάστε επίσης: Η Capital Product Partners ναυλώνει δύο τάνκερ στη μητρική της

Διαβάστε ακόμα