Η CMA CGM επιβεβαίωσε την παραγγελία 9 γιγαντιαίων containership 22.000 TEU


Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM επιβεβαίωσε την παραγγελία της για εννέα γιγαντιαίων διαστάσεων containership χωρητικότητας 22.000 TEU, καθώς δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

“Για να συμβαδίσουμε με τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς και τις ανάγκες του ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της CMA CGM ενέκρινε την παραγγελία 9 comtainership 22.000 TEU. Αυτή η παραγγελία, από την οποία τα πρώτα πλοία θα τεθούν σε λειτουργία από τα τέλη του 2019, θα μειώσει περαιτέρω το κόστος ανά μονάδα μεταφοράς, ιδιαίτερα στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης”, ανέφερε η εταιρεία.

Οι φήμες για τη συγκεκριμένη παραγγελία κυκλοφορούσαν στην αγορά εδώ και ένα μήνα. Η CMA CGM φέρεται να έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων (LOI) με δύο κινέζικα ναυπηγεία για την κατασκευή των 9 μεγα-πλοίων, τα οποία μόλις ολοκληρωθούν, θα καταστούν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Η συμφωνία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως ορίζεται στο LOI, η CSSC Hudong-Zhonghua θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή πέντε πλοίων από την παρτίδα, ενώ η Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) θα αναλάβει την κατασκευή των υπόλοιπων τεσσάρων μονάδων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν παρέσχε περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τα πλοία και τους μελλοντικούς κατασκευαστές τους.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα δεύτερου τρίμηνου, η CMA CGM παρουσίασε καθαρά έσοδα ύψους 219 εκατ. δολαρίων, σε σχέση με τα 129 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εντυπωσιακή ανοδος στα κέρδη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των ναύλων στις περισσότερες γραμμές του ομίλου, που οδήγησε σε αύξηση κατά 12,5% των μέσων εσόδων ανά εμπορευματοκιβώτιο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Σε σχέση με το άμεσο μέλλον, ο ναυτιλιακός κολοσσός δήλωσε ότι, με τα ναύλα να κυμαίνοται στα ίδια επίπεδα και αν δεν σημειωθεί κάποια σημαντική μεταβολή στις τιμές των καυσίμων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αναμένει να συνεχίσει να βελτιώνει τα λειτουργικά αποτελέσματα κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Διαβάστε ακόμα