Η COSCO αποσύρει άλλα τέσσερα πλοία της

cosco_

Η εισηγμένη στο Χονγκ-Κονγκ κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία COSCO Holdings Company Limited αποσυναρμολόγησε τέσσερα ακόμα πλοία στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου της που απαιτεί την απόσυρση των παλιών πλοίων.

Το κουαρτέτο αποτελείται από δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Xiu He και Ya He) και δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου (Tianfu Hai και Ming Hai). Οι μονάδες στάλθηκαν για αποσυναρμολόγηση από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Τα πλοία, με συνολική χωρητικότητα 261,8 χιλιάδων dwt, αποσύρθηκαν έναντι του συνολικού ποσού των περίπου 65 εκατομμυρίων RMB.

Σύμφωνα με τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για την περίοδο που έληξε την 30η του Απριλίου 2015, οι πραγματοποιηθείσες ζημίες που προκύπτουν από την αποσυναρμολόγηση των πλοίων ανήλθαν σε περίπου 59 εκατ. RMB.

Τα δύο παροπλισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προηγουμένως άνηκαν στην COSCO Container Lines Co, Ltd (COSCON), και τα δύο παροπλισμένα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου προηγουμένως άνηκαν στην China COSCO Bulk Shipping (Group) Company Limited (COSCO Bulk), και οι δύο είναι πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας έκρηξης αποσύρσεων κατά την οποία η COSCO αποσυναρμολόγησε δεκατέσσερα πλοία, μεταξύ των οποίων ένα containership και δεκατρία πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, από την 1 Φλεβάρη 2015 έως τις 31 Μαρτίου 2015.

Μαζί με την τελευταία απόσυρση, η COSCO έχει αποσυναρμολογήσεί περίπου 40 πλοία μόνο αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένων 17 τον Ιανουάριο και 8 τον Φεβρουάριο.

“Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ότι η αποσυναρμολόγηση των πλοίων ευνοεί την ενίσχυση της συνολικής επιχειρησιακής ανταγωνιστικότητας του στόλου της εταιρείας και είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων ως σύνολο”, δήλωσε η COSCO.

Διαβάστε ακόμα