Η Diana Containerships κόβει το τριμηνιαίο μετοχικό μέρισμα

Diana_Containership_Centaurus
Βάσει της σημερινής κατάστασης στην αγορά ναυλώσεων κοντέινερ πλοίων, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Diana Containerships αποφάσισε να αναστείλει την τριμηνιαία απόδοση μετοχικού μερίσματος για τις κοινές μετοχές της από το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

«Η απόφαση για την αναστολή της απόδοσης του μερίσματος αντανακλά την αποφασιστικότητα της διοίκησης για το ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της εταιρίας και των μετόχων να διατηρήσουμε πάση θυσία την ρευστότητα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις σημερινές συνθήκες της αγοράς και να είμαστε σε θέση να ωφεληθούμε από μια επερχόμενη ανάκαμψη του κλάδου», δήλωσε η Diana Containerships.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρία ανέφερε καθαρή ζημία 8 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το καθαρό κέρδος 0,9 εκατομμυρίων της ίδιας περιόδου ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα χρόνο-ναύλωσης της εταιρίας, έσοδα από την απόσβεση προπληρωμένων ναυλώσεων, βρίσκονταν στα 8 εκατ. δολάρια γι’ αυτό το τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 17,3 εκατ. έναν χρόνο πριν, κυρίως λόγω των μειωμένων ευκαιριών εργασίας και τιμών ναύλωσης, κάτι που έχει οδηγήσει σε μικρότερη παραγωγή κερδών, αντισταθμισμένη εν μέρει από την διόγκωση του στόλου της Diana Containerships.

Η καθαρή ζημιά για το εξάμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου έφτασε τα 13,8 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με την αντίστοιχη απώλεια 0,4 εκ που σημειώθηκε κατά το πρώτο μισό του 2015, ενώ τα έσοδα χρόνο-ναύλωσης για το πρώτο μισό του 2016 έπεσαν στα 19,8 εκατ. δολάρια από τα 31,2 εκατ. την ίδια περίοδο το 2015.

Διαβάστε επίσης: Σε συγχώνευση μετοχών προχωρά η Diana Containerships

Διαβάστε ακόμα