Η διάσωση με ελικόπτερο δυο ναυτικών εν μέσω καταιγίδας (video)

Μόλις κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει επιχείρηση διάσωσης των λιμενικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή και την ασφαλή αερομεταφορά δύο ανθρώπων από ένα φορτηγό πλοίο που παρά λίγο να βυθιστεί στη Μάγχη.

Το EMS Majestic άρχισε να παίρνει νερό κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας περίπου 13 μίλια (21 χλμ) νοτιοανατολικά του Eastbourne, στο East Sussex. Τα επτά μέλη του πληρώματος εξέδωσαν μια κλήση βοήθειας και ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Εθελοντές από το Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα Ναυαγοσωστικών Λέμβων (Royal National Lifeboat Institution -NLI) στο Eastbourne έφτασαν στο σημείο για να βρουν το πλοίο να είναι έρμαιο των θυελλωδών ανέμων.

Ελικόπτερα διάσωσης της Ακτοφυλακής με έδρα το Lee-on-the-Solent, στο Hampshire, και το Lydd, στο Kent, απογειώθηκαν για να βοηθήσουν και διέσωσαν εντέλει δύο μέλη του πληρώματος, όπως φαίνεται και στο βίντεο:

Το υπόλοιπο πλήρωμα κατάφερε να μη βυθιστεί το πλοίο απομακρύνοντας το νερό με αντλίες.

Κατά τύχη, ένα διερχόμενο ρυμουλκό ανταποκρινόμενο στο σήμα βοήθειας εξετράπη της πορείας του και ήταν σε θέση να ρυμουλκήσει το φορτηγό πλοίο”, ανέφερε το RNLI. Το νηολογημένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα πλοίο μεταφέρθηκε στο Σαουθάμπτον όπου και αγκυροβόλησε τη Δευτέρα.

Η άγρια καταιγίδα Desmond που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία τις τελευταίες μέρες έχει αφήσει πίσω της έρημη γη, με τμήματα της βορειοδυτικής Αγγλίας να έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Διαβάστε ακόμα: Δυο έφηβοι δεν φοβούνται τη θύελλα και βουτάνε από ψηλά

Διαβάστε ακόμα