Η Dynagas επεκτείνει οψιόν για αγορά ζεύγους LNG carrier

H Dynagas LNG Partners LP, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία ιδιοκτησίας και διαχείρισης πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, απεφάσισε να επεκτείνει την προθεσμία για την άσκηση των οψιόν αγοράς για 2 φορτηγά LNG από τη μητρική της εταιρία Dynagas Ltd.

Πρόκειται για τα πλοία Clean Horizon και Clean Vision. Η αγορά των δύο πλοίων οποίων είχε κανονιστεί για τον Ιούλιο του 2017 για το πρώτο και τον Ιανουάριο του 2018 για το δεύτερο.

Σύμφωνα με την Dynagas LNG Partners η νέα προθεσμία θα είναι η 31 Δεκεμβρίου 2018.
Η ανακοίνωση έγινε μετά από την αναφορά των καθαρών κερδών της εταιρίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Το καθαρό κέρδος ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν αισθητά πεσμένο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 οπότε και ήταν 15,4 εκατομμύρια δολάρια. Η διαφορά φαίνεται επίσης και στο καθαρό κέρδος που σημείωσε η εταιρία για ολόκληρο το έτος: 17,3 εκατομμύρια για το 2017 και 66,8 εκατομμύρια για το 2016.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Tony Lauritzen τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα. Τα αδύναμα αποτελέσματα του 2017 είχαν να κάνουν με την προσωρινή υιοθέτηση της Καθαρής Ενέργειας στην αγορά spot μέχρι τον Ιούλιο του 2018 και με την απόφαση να μειωθεί η τιμή της χρονοναύλωσης για τα πλοία Yenisei River και Lena River που ίσχυσε από τον Νοέμβριο του 2016 ως αντάλλαγμα για μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Gazprom. Για την ακρίβεια, από τον Ιούλιο του 2018 το πλοίο θα βρίσκεται υπό χρονοναύλωση για την Gazprom με συμβόλαιο οκτώ χρόνων.

“Αυτές οι συναλλαγές συνεισέφεραν θεμελιωδώς στις ανεκτέλεστες μας συμβάσεις (backlog), δυναμώνοντας σημαντικά την ορατότητα των κερδών μας” δήλωσε ο Lauritzen
Στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 η εταιρία έκλεισε νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης τριών χρόνων με την Statoil για το κατασκευής 2013 Arctic Aurora, ένα φορτηγό LNG 115.000 κυβικών μέτρων. Η νέα χρονοναύλωση για το Arctic Aurora αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018. Η Statoil θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το συμβόλαιο για δύο συνεχόμενα χρόνια σε κλιμακωμένες τιμές.

Η Dynagas LNG Partners με έδρα το Μονακό διαθέτει στόλο από 6 πλοία μεταφοράς LNG με συνολική δυνατότητα μεταφοράς περίπου 914.000 κυβικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Υποβάθμιση της Dynagas από οίκο αξιολόγησης

Διαβάστε ακόμα