Η επενδυτική KKR αναλαμβάνει την εξυγίανση των δανείων Alpha Bank-Eurobank

kkr_co
Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια κάνουν μια εντυπωσιακή είσοδο στην Ελλάδα ενόψει της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016”, αναλαμβάνοντας την εξυγίανση του επιχειρηματικού δανειακού χαρτοφυλακίου δύο εγχώριων τραπεζικών ομίλων.

Μια από τις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, η αμερικάνικη KKR & Co θα αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ (1,35 δισ. δολάρια) δύο ελληνικών τραπεζών, της Alpha Bank και της Eurobank, μέσω της Pillarstone, θυγατρικής της εταιρείας.

Η Pillarstone έχει ήδη κάνει μια πολύ σημαντική κίνηση στην Ιταλία, όπου έχει μια παρόμοια συμφωνία με τρεις τοπικές τράπεζες.

“Το νέο σχήμα στην Ελλάδα θα παράσχει νέα μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή ανάπτυξη και επιχειρησιακή εμπειρία σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες-δανειολήπτες, βοηθώντας τις να σταθεροποιηθούν, να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών”, αναφέρει η KKR σε ανακοίνωση της.

Πριν από δύο χρόνια η KKR είχε προσπαθήσει και αποτύχει να κάνει μια παρόμοια συμφωνία με την μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, την Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε ακόμα