Η Euroseas επεκτείνει το στόλο της με πλοίο feeder


Η Euroseas Ltd του Έλληνα εφοπλιστή Αρ. Πίττα υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την αγορά του EM Astoria, ένα κατασκευής 2004 containership πλοίο feeder.

Με χωρητικότητα 2.788 TEU, το πλοίο θα αποκτηθεί στην αγοραία του τιμή από την Euromar LLC, την κοινοπραξία της εταιρείας με δύο εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η συμφωνία για την απόκτηση του πλοίου περιλαμβάνει 100% τραπεζική χρηματοδότηση και ένα μερίδιο κέρδους που έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να παραδοθεί στην Euroseas τον Ιούνιο του 2017.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στην εξαγορά του EM Astoria, το οποίο αυξάνει τον στόλο μας στον κλάδο των containership feeder και είναι προσοδοφόρο για τους μετόχους μας”, δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas.

“Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι τόσο ο τομέας των containership όσο και αυτός του ξηρού χύδην θα συνεχίσουν να βελτιώνονται βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και συνεχίζουμε να επενδύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία για να επωφεληθούμε από τέτοιες εξελίξεις”, πρόσθεσε ο A. Πίττας.