Η Gener8 Maritime πούλησε δυο καινούρια VLCCs για 81 εκατ. δολάρια


Η συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου Gener8 Maritime αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση δύο νεότευκτων VLCCs τάνκερ της, σύμφωνα με τα στοιχεία της ναυτιλιακής πλατφόρμας VesselsValue.

Τα χωρητικότητας 320.000 dwt Gener8 Noble και Gener8 Theus πωλήθηκαν έναντι 81 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα στην AET Tankers της Μαλαισίας.Τα δύο πλοία με σημαία της Λιβερίας κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries της Νότιας Κορέας το 2016.

Κάθε ένα από τα δύο χωρητικότητας 154.163 Gt τάνκερ έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα. Η αγοραία αξία του Gener8 Noble ανέρχεται σήμερα σε 78,94 εκατομμύρια δολάρια και του Gener8 Theseus σε 79,12 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του VesselsValue.

Η τιμή πώλησης των δυο πλοίων είναι αρκετά καλή και σηματοδοτεί μία επιστροφή των τιμών σε ανοδικές τάσεις μετά από χρόνια ύφεσης στη σχετική αγορά. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας η πώληση των VLCCs εξυπηρετεί τη συγκέντρωση πόρων για νέες εξαγορές πλοίων, χωρίς όμως να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν κι άλλες πωλήσεις πλοίων στο εγγύς μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, η Gener8 Maritime διαχειρίζεται ένα στόλο αποτελούμενο από 40 περίπου πλοία.

Διαβάστε ακόμα