Η Ιαπωνική ακτοφυλακή διέσωσε άνδρα που ήταν για 22 ώρες σε αναποδογυρισμένο σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιαπωνική ακτοφυλακή διέσωσε έναν άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στη θάλασσα στο αναποδογυρισμένο σκάφος του για 22 ολόκληρες ώρες. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης με τους διασώστες να φτάνουν στο σκάφος και να μεταφέρουν το άντρα με ασφάλεια στο σκάφος τους.

Ο 69χρονος εργάτης ανέφερε ότι δούλευε μόνος σε ένα κατασκευαστικό έργο του λιμανιού κοντά στη Γιακουσίμα στη νότια Ιαπωνία όταν το σκάφος του ανατράπηκε. Ο άνδρας μπόρεσε να ανέβει στο αναποδογυρισμένο σκάφος και να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του, οι οποίοι με την σειρά τους ειδοποίησαν την ακτοφυλακή.

Όταν εντόπισαν το σκάφος, ήταν περίπου 19 μίλια από την ακτή κοντά στο λιμάνι της Ονοαΐδα. Ο άνδρας φαίνεται πάνω από το αναποδογυρισμένο σκάφος να κάθεται κοντά στην πρύμνη. Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι είχε τυλιχθεί σε μουσαμά και βρισκόταν κοντά στον άξονα της προπέλας.

Ήταν μια κρύα και θυελλώδης μέρα με βροχές, αλλά η θερμοκρασία του νερού ήταν σχετικά ζεστή. Οι διασώστες μπήκαν και κολύμπισαν στο νερό, ενώ οι λιμενικοί ακούγονται να λένε στον άνδρα ότι η βοήθεια είναι καθ’ οδόν και να κρατήσει για λίγο ακόμα.

«Είναι θαύμα που επέζησε», είπε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στην καθημερινή Asahi Shimbun. «Ήταν μόνος στη θάλασσα για 22 ώρες. Είμαι έκπληκτος από τις ικανότητές του για επιβίωση».

Διαβάστε ακόμα