Η Κίνα αρνήθηκε την άμεση ιατρική βοήθεια σε Α’ μηχανικό που ίσως πέθαινε (video)

Εμείς εδώ στο e-nautilia.gr το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και ίσως γινόμαστε γραφικοί αλλά είναι μια τραγική κατάσταση αυτή του κωρονοιού και θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα των ναυτικών ίσως είναι αυτά που έχουν παραβιαστεί περισσότερο κατά την διάρκεια της πανδημίας. Όλο αυτό τον καιρό έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι ναυτικοί αρνήθηκαν να εκφορτώσουν στην Κίνα αυστραλιανό άνθρακα, και όχι άδικα δηλαδή.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο Ο καπετάνιος Tymur Rudov κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, στο οποίο ρωτάει τον Κινέζικο τοπικό πράκτορα μέσω τηλεφώνου ότι «ακόμη και αν το άτομο πεθάνει, θα περιμένετε την άδεια από την κυβέρνηση με σκοπό να βγει ο άνθρωπος στη στεριά;» και ο πράκτορας απάντησε σοκαριστικά «Ναι, πρέπει να λάβουμε την άδεια από την κυβέρνηση».

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο πρώτος μηχανικός του πλοίου ο οποίος έβγαζε αίμα από το στόμα και ο οποίος ήταν πιθανόν πολύ βαριά άρρωστος, πέρασε 12 ώρες περιμένοντας να πάρει άδεια και να καταφέρει να βγει στη στεριά για ιατρική βοήθεια, και όταν έγινε αυτό δεν τον άφησαν καν να βγει έξω από το ασθενοφόρο. Τον εξέτασε εκεί στο ασθενοφόρο ένας γιατρός, του έδωσε κάποια χάπια και τον έστειλε και πάλι στο πλοίο ενώ μετά από 5 ώρες και πάλι ο άνθρωπος παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά.

Μετά από αυτό ο καπετάνιος έστειλε ένα e-mail σε όλους και τους ανέφερε ότι ο άνθρωπος πρέπει οπωσδήποτε να φύγει αμέσως από το καράβι γιατί η κατάσταση του είναι πολύ άσχημη. Η απάντηση που πήρε ήταν και πάλι σοκαριστική, λέγοντας του ότι οι αρχές και ο τερματικός σταθμός δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα πρέπει να τον ξεμπαρκάρουν!

Το ακόμη πιο σοκαριστικό για όλους εμάς είναι ότι η ο πρώτος μηχανικός ήταν κινέζος υπήκοος!!! Οπότε καταλαβαίνετε τι θα γινόταν για κάποια άλλη εθνικότητα. Δεν ενδιαφέρονται καν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την ίδια στιγμή κανείς δε προσπαθεί πραγματικά να τους εξηγήσει ότι εάν δεν αλλάξουν την πολιτική τους πάνω στο θέμα αυτό τότε οι ναυτικοί θα σταματήσουν να έρχονται στη χώρα σας, και δε πρόκειται να παραλαμβάνετε τα φορτία σας.

Δείτε το πραγματικά σοκαριστικό βίντεο του καπετάνιου Tymur Rudov:

Διαβάστε ακόμα