Η Maersk υπέγραψε συμβόλαιο για γεώτρηση πετρελαίου σε βάθος ρεκόρ στα ανοικτά της Αγκόλας!

Ο Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies επέκτεινε πρόσφατα την σύμβαση με το Το Maersk Voyager, ένα γεωτρύπανο 7ης γενιάς που ανήκει στην Maersk Drilling. Η σύμβαση περιέχει την γεώτρηση στη Ondjaba-1, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε βάθος ρεκόρ!

Οι εργασίες για το υπεράκτιο πηγάδι εξερεύνησης που κατασκευάζεται στο σημείο 48 της Αγκόλα, ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα αφότου ο βραχίονας στην Αγκόλας της TotalEnergies συμφώνησε σε εκτιμώμενη παράταση του συμβολαίου 54 ημερών έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Ondjaba-1 θα τρυπηθεί σε βάθος 3.628 μέτρων, καταγράφοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ έναντι του πηγαδιού Raya-1 που έχει ανοίξει σε βάθος 3.400 μέτρων, το οποίο σήμερα κατέχει το ρεκόρ.

Το πηγάδι Raya-1 βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Ουρουγουάης και ανήκει επίσης στην TotalEnergies. Έγινε γεώτρηση το 2016 από το MAERSK VENTURER, αδελφό πλοίο του MAERSK VOYAGER .

Το Maersk Voyager, ένα γεωτρύπανο με υψηλές προδιαγραφές που παραδόθηκε το 2014, λειτουργεί στην Αφρική τα τελευταία έξι χρόνια. Το γεωτρύπανο είχε συνεργαστεί για πρώτη φορά με την TotalEnergies τον Ιανουάριο του 2020, αλλά σύντομα ανέστειλε τις εργασίες του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19. Το γεωτρύπανο ξεκίνησε και πάλι τις εργασίες του τον Αύγουστο του 2020.

Διαβάστε ακόμα