Η Μαλαισία στέλνει 11 πειρατές στην φυλακή


Οι αρχές της Μαλαισίας προχώρησαν στην καταδίκη έντεκα Ινδονήσιων πειρατών, έκαστο σε δεκαεπτά χρόνια φυλάκισης, μετά την αποτυχημένη τους απόπειρα πειρατείας στις αρχές του μηνα.

Σύμφωνα με την Jakarta Post που επικαλείται κρατικές πηγές, οι άνδρες προσπάθησαν να καταλάβουν ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Ταϊλάνδης, ενώ έπλεε από τις ακτές της Μαλαισίας στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα των 13 δραστών κατάφερε να επιβιβαστεί στο τάνκερ MGT 1 και ανάγκασε το πλήρωμα να μεταφέρει ένα εκατομμύριο λίτρα ντίζελ (από 2,2 εκατομμύρια λίτρα που περιέχονται στο δεξαμενόπλοιο) σε μητρικό πλοίο.

Δέκα από τους πειρατές συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρείς. Ένα δικαστήριο της Μαλαισίας καταδίκασε σε φυλάκιση ένα ακόμα άτομο, το οποίο καθοδηγούσε την επιχείρηση από τη στεριά.

Τη στιγμή εκείνη, το πλοίο έπλεε από το λιμάνι Rayong, την Ταϊλάνδη προς την Θάλασσα Ανταμάν.

Το παρατηρητήριο πειρατείας για την Ασία, ReCAAP, δήλωσε νωρίτερα ότι το πλήρωμα κατάφερε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό SSAS και ότι το δεξαμενόπλοιο σώθηκε σύντομα από την Υπηρεσία Ελέγχου Θαλάσσιων Σκαφών της Μαλαισίας (MMEA) , η οποία απέστειλε δύο πλοία και ένα ελικόπτερο στο σημείο.

Διαβάστε ακόμα