Η Metrostar πουλά δυο τελευταία VLCCs της στον Αλαφούζο

metrostar
H Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Metrostar Management Corp του Θ. Αγγελόπουλου αποφάσισε να πουλήσει τα δύο τελευταία VLCC που διέθετε στην ιδιοκτησία της και ήταν υπό παραγγελία στη Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Hyundai Heavy Industries.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την πλατφόρμα VesselValue, αγοραστής των δυο χωρητικότητας 308.000 dwt πλοίων, του Cude Med και του Cude Progress, είναι η η Kyklades Maritime του Αρ. Αλαφούζου, που φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος από την αγοραπωλησία μιας και οι τιμές των πλοίων κινούνται σε χαμηλά διετίας.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, έναντι 83 εκατομμυρίων δολαρίων για το κάθε πλοίο και στη συναλλαγή συμπεριλαμβάνεται η συμφωνία ναύλωσης των πλοίων που υπογράφθηκε στο παρελθόν με την ινδική Reliance.

Σύμφωνα με τα ναυλοσύμφωνα, τα δυο VLCCs θα παραχωρηθούν στην Reliance στο πλαίσιο τριετούς ναύλωσης για 29.000 δολάρια την ημέρα.

Όντας προγραμματισμένα για παράδοση τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2017, αντίστοιχα, τα δυο νεότευκτα πλοία διαθέτουν μήκος 333 μέτρων και πλάτος 60 μέτρων, ενώ με 154.000 τόνους μικτού φορτίου, τα πλοία είναι ικανά να μεταφέρουν 344.600 m3 το καθένα.

Η Metrostar Management παρήγγειλε τα εν λόγω VLCCs τον Φεβρουάριο του 2014. Η εταιρεία του γνωστού εφοπλιστή τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, μετά την αποτυχημένη επένδυση που πραγματοποίησε σε δυο πλωτά γεωτρύπανα.

Διαβάστε ακόμα