Η Navios Containers αγοράζει μεταχειρισμένο πλοίο

Η ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Navios Maritime Containers με έδρα το Μονακό σκοπεύει να αγοράσει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 4.250 TEU. Ο πωλητής του πλοίου δεν έχει κοινοποιηθεί.

Το πλοίο κατασκευής 2010 θα αγοραστεί για 11,78 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να παραδοθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας“η απόκτηση υπόκειται σε διάφορες προϋποθέσεις, και δεν μπορεί να δοθεί εγγύηση ότι η συμφωνία θα κλείσει”.

Η χρηματοδότηση της αγοράς υπολογίζεται να γίνει με μετρητά από τον ισολογισμό της Navios καθώς και με 6 εκατομμύρια από προϋπάρχον δάνειο.

Αν εν τέλει κλείσει η συμφωνία και η εταιρία αποκτήσει το μεταχειρισμένο πλοίο, ο στόλος της θα αποτελείται από 22 πλοίο με συνολική χωρητικότητα 93.130 TEU και με μέσο όρο ηλικίας στόλου τα 9,8 χρόνια.

Η Navios Containers έχει ανακοινώσει πως έχει ήδη κλείσει το 56% των διαθέσιμων ημερών της χρονοναύλωσης για το 2018 και το 18,7 των διαθέσιμων ημερών της για το 2019.

Διαβάστε επίσης: Η Navios Containers διαπραγματεύεται αναχρηματοδότηση 103 εκατ. δολαρίων

Διαβάστε ακόμα