Η Νορβηγία αρνείται τον ανεφοδιασμό με καύσιμα ρωσικού σούπερ γιοτ αλλά το αφήνει να πάρει ρεύμα για να μη παγώσουν!

Η Νορβηγία αρνείται να ανεφοδιάσει το ρωσικό σούπερ γιοτ Ragnar, αλλά το αφήνει να να πάρει ρεύμα «ώστε να μην παγώσουν μέχρι θανάτου».

Το 68 μέτρων Ragnar, που ανήκει στον πρώην πράκτορα της KGB, Vladimir Strzhalkovsky, έχει εγκλωβιστεί χωρίς καύσιμα στη βόρεια πόλη Narvik. Ο καπετάνιος του σκάφους επικοινώνησε σχεδόν με όλους τους προμηθευτές στην περιοχή χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NRK.

Σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, τα γιοτ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχουν τεθεί υπό έλεγχο καθώς κυβερνήσεις και οργανισμοί οργανώνουν εκστρατεία κυρώσεων κατά της χώρας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχές σπεύδουν να μπλοκάρουν τα σκάφη προτού μπορέσουν να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα.

Ενώ ούτε στον Strzhalkovsky ούτε το γιοτ έχουν επιβληθεί κυρώσεις, οι προμηθευτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, είπε ο Edvardsen, ο οποίος συνομιλεί με τοπικούς προμηθευτές και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει οι επιχειρήσεις και τα άτομα να επιβάλουν τις δικές τους κυρώσεις κατά των ρωσικών εταιρειών», δήλωσε ο Bjornar Skjaeran, υπουργός αλιείας και ωκεάνιας πολιτικής της Νορβηγίας, στην τοπική εφημερίδα Fremover την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, το γιοτ μπορεί να πάρει ρεύμα από το λιμάνι, «έτσι δεν παγώνουν μέχρι θανάτου», είπε ο Edvardsen.

Διαβάστε ακόμα