Η ONE ξεκινάει τις δοκιμές για το σύστημα πρόωσης με την βοήθεια του ανέμου

Η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Network Express (ONE) με έδρα τη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε την έναρξη της πρώτης δοκιμής του συστήματος πρόωσης με αιολική υποστήριξη.

Σε συνεργασία με τους Ολλανδούς ειδικούς της αιολικής τεχνολογίας της Econowind, η ONE σχεδιάζει να εγκαταστήσει το σύστημα υποβοήθησης ανέμου, γνωστό και ως VentoFoil containers, στο M/V Kalamazoo, ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ που πραγματοποιεί ταξίδια μεταξύ Pusan, Yokohama και Honolulu. Το πλοίο ανήκει στη NORSE UK και το διαχειρίζεται η Goodwood Ship Management με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Τα VentoFoils, που μοιάζουν με φτερά αεροπλάνου, έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα αναρρόφησης που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα και μεγιστοποιεί την ώθηση, κάθε VentoFoil έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 400 kW ισχύος, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 5%. Οι πλήρως αυτόματες συσκευές είναι ικανές να προσαρμόζονται στην ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου και μπορούν να ελεγχθούν από τη γέφυρα του πλοίου.

Η δοκιμή, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 και να διαρκέσει περίπου έξι μήνες, θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη παρακολούθηση της απόδοσης των VentoFoils από την ONE. Θα συλλεχθούν και θα αναλυθούν δεδομένα για την κατανάλωση καυσίμου, τις μειώσεις των εκπομπών και τη συνολική λειτουργική απόδοση για την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς τους.

«Η ONE έχει δεσμευτεί να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2050», δήλωσε ο Hiroki Tsujii, Διευθύνων Σύμβουλος της ONE.«Αυτή η δοκιμή με την Econowind είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειές μας να εξερευνήσουμε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Η Ocean Network Express (ONE), που δημιουργήθηκε το 2017 μέσω της συγχώνευσης των ναυτιλιακών εταιρειών Kawasaki Kisen Kaisha («K» LINE), Mitsui O.S.K. Η Lines (MOL) και η Nippon Yusen Kaisha (NYK), κατατάσσονται επί του παρόντος ως η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Με ένα στόλο με περισσότερα από 225 πλοία που αντιπροσωπεύουν περίπου 1,69 εκατομμύρια TEU, το ONE είναι μέλος της THE Alliance (THEA), μιας παγκόσμιας κοινοπραξίας θαλάσσιων μεταφορών.

Διαβάστε ακόμα