Η πειρατική δραστηριότητα στη Νιγηρία το 2016 σε infographic

Ο Κόλπος της Γουινέας εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα περάσματα στον κόσμο για την εμπορική ναυτιλία. Πειρατές από το Δέλτα του Νίγηρα ευθύνονται για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή, τη διεξαγωγή ένοπλων ληστειών, την κλοπή πετρελαίου και τις απαγωγές ναυτικών για λύτρα.

Σύμφωνα με την συμβουλευτική EOS Risk Group, τον Ιανουάριο του 2016 ένα νέο κύμα ένοπλης δράσης και ανασφάλειας έπληξαν την περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, Νιγηριανές πειρατικές ομάδες σταμάτησαν να επιτίθενται σε τάνκερ για την κλοπή των προϊόντων τους και έχουν αρχίσει να απαγάγουν ναυτικούς για λύτρα.

Τουλάχιστον 52 πειρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν το 2016 στην Νιγηρία, σύμφωνα με την EOS Risk Group.

Η πλειοψηφία των επιθέσεων στα ανοικτά της Νιγηρίας το 2016 αφορούσε τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου/χημικών προϊόντων, ενώ ακολουθούν τα πλοία πλοία υπεράκτιας υποστήριξης. Πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, containerships, φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια μεταφοράς LNG, αλιευτικά σκάφη, ένα φορτηγό πλοίο-ψυγείο, μια βυθοκόρος και ένα οχηματαγωγό πλοίο δέχτηκαν επίσης επιθέσεις κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συμβουλευτικού ομίλου.

Το παρακάτω infographic δίνει μια γενική επισκόπηση της πειρατική δραστηριότητας στη Νιγηρίας το 2016:

Διαβάστε ακόμα