Η πρώτη γυναίκα καπετάνιος στον γίγαντα των ferry Stena Line είναι γεγονός!

Η Stena Line τόνισε ότι το Brexit σε συνδυασμό με την πανδημία του Covid-19, έχει οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη εργαζομένων που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων στον τομέα της ναυτιλίας.

Η Stena Line πιστεύει ότι εάν η ναυτιλιακή βιομηχανία θέλει να αντιμετωπίσει την εργασιακή της κρίση, θα πρέπει να παρακινήσει περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν καριέρα στη θάλασσα. Αυτό πρέπει να είναι σε ρόλους που εξακολουθούν να θεωρούνται ιδανικοί για άνδρες.

Ο γίγαντας στα ferry ανακοίνωσε το όνομα της πρώτης γυναίκας καπετάνιου Lynette Bryson 33 χρονών, η οποία αυτή την στιγμή είναι πλοίαρχος του ferry Stena Adventurer και η οποία ηγείται μιας ομάδας στη γέφυρα η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες!

Το Stena Adventurer είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του στόλου της Stena Line και είναι στη γραμμή Dublin-Holyhead, κάνοντας τέσσερα δρομολόγια καθημερινά. Η Lynette Bryson είναι πλοίαρχος στα βραδινά δρομολόγια και μαζί με την ομάδα της πραγματοποιεί δύο δρομολόγια από τα συνολικά τέσσερα.

Η Lynette βρίσκεται στην Stena Line από το 2017 και έχει κερδίσει της προαγωγές της μέσα από την αφοσίωση της και την εργατικότητα της όσον αφορά την πλοιαρχία της στο πλοίο.

Η καπετάνιος Bryson είπε ότι ήταν περήφανος που είναι η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος στο Stena Adventurer. Πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να το πετύχει αυτό χωρίς τη στήριξη των συναδέλφων της.

Ως νεαρή γυναίκα, ήθελε πάντα να ακολουθήσει καριέρα στη θάλασσα, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καταφέρει να γίνει καπετάνιος πλοίου. Ελπίζει ότι η θέση της ενθαρρύνει περισσότερο τις επίδοξες νέες γυναίκες να ξεκινήσουν το ίδιο ταξίδι και να χτίσουν μια καριέρα στη θάλασσα.

Η σουηδική εταιρεία έχει στόχο να προσλάβει και να απασχολήσει στις τάξεις γυναίκες η οποίες θα φτάνουν σε ποσοστό το 30% και θα βρίσκονται σε υψηλές θέσεις έως το τέλος του 2022. Σε έναν τομέα που έχει μόλις 2% γυναίκες ναυτικούς σε σύνολο 1,2 εκατομμυρίων ναυτικών, αυτός είναι ένας αρκετά φιλόδοξος στόχος που θέτει και θέτει τις βάσεις και για τις άλλες ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να προσπαθήσουν και να επιτύχουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η επικεφαλής της Stena Line στο έμψυχο δυναμικό, Margaret Jensen Dickson, δήλωσε ότι ο ναυτιλιακός τομέας βιώνει μια εργασιακή κρίση σε συνδυασμό με μια τεράστια έλλειψη εργαζομένων στη βιομηχανία. Ανεξάρτητα από το αν τα θέματα έχουν εμφανιστεί λόγω της πανδημίας ή του Brexit, υπάρχει μια λύση και αυτή είναι να ενθαρρύνουμε και να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες στη ναυτιλία.

Η κρίση στο έμψυχο δυναμικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Stena Line. Με τη Lynette Bryson ως την πρώτη γυναίκα καπετάνιο, η εταιρεία έδειξε ότι οι γυναίκες θα πετύχουν ακόμη και στη θάλασσα και η Stena Line θα τις υποστηρίξει.

Διαβάστε ακόμα