Η Ρωσίδα επιστήμονας που κολυμπά γυμνή διπλα στις λευκές φάλαινες (video)

Αν και δεν είναι το πρώτο άτομο που γδύνεται για να κολυμπήσει δίπλα σε φάλαινες, η Natalia Avseenko πιθανότατα είναι η πρώτη που το κάνει δίπλα στα παγωμένα νερά της Αρκτικής.

Η 36χρονη Natalia Avseenko, μια Ρωσίδα επιστήμονας και επαγγελματίας δύτης γδύθηκε για να κολυμπήσει δίπλα στι φάλαινες στη Λευκή Θάλασσα που βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ρωσίας κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Γιατί; Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί των θαλάσσιων περιβάλλοτων πιστεύουν ότι στις λευκές φάλαινες (Belugas) δεν αρέσει να αγγίζονται από τεχνητά υλικά, όπως οι στολές κατάδυσης και συνεπώς είναι δύσκολο να μελετηθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Natalia_Avseenko_nude_whale_scientist

Η φάλαινα Beluga είναι ένα κητοειδές που συναντιέται στην Αρκτική και νοτίως της Αρκτικής και είναι πιο γνωστή ως λευκή φάλαινα. Είναι ένα από τα δύο μέλη της οικογένειας των Monodontidae, μαζί με το μονόκερο φέρον χαυλιόδοντα ναρβάλ. Αυτό το θαλάσσιο θηλαστικό συνήθως αναφέρεται ως Beluga, melonhead, ή και “καναρίνι της θάλασσας” λόγω του διαπεραστικού ήχου της.

Ενώ η Natalia πιθανότατα θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότηας με την ακροβατική της επίδειξη δεν πρόκειται να λάβει εύσημα από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, όπως ο Paul Watson, διότι η Avseenko αποτελεί μέρος μιας ομάδας στο Δελφινάριο του Utrish που προετοιμάζει τις φάλαινες Beluga για αιχμαλωσία με το κλείσιμο ενός τμήματος της θάλασσας με εμπόδια … μια αμφιλεγόμενη πρακτική που πολλές χώρες αρχίζουν να απαγορεύουν. Κλείνουν ένα τμήμα της θάλασσας με εμπόδια, φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα κλουβί, έτσι ώστε οι φάλαινες συνηθίζουν, και να εκπαιδεύονται για τη ζωή μέσα σε ένα ενυδρείο.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο για την γυμνή “πριγκίπισσα των Belugas”:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=239&v=XZ4dkUSO6kI

Διαβάστε ακόμα