Η TEN ανακοίνωσε την απόκτηση 5 δεξαμενόπλοιων υψηλών προδιαγραφών φιλικών προς το περιβάλλον

Η Tsakos Energy Navigation επιβεβαίωσε την απόκτηση πέντε «πλοίων υψηλών προδιαγραφών φιλικών προς το περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά λέει η εταιρεία, από τη νορβηγική Viken Crude AS.

Τα νέα πλοία αποτελούνται από δύο aframaxes διπλού καυσίμου LNG LR2 κατασκευής του 2023, ένα «super-eco» suezmax κατασκευής του 2019 και δύο aframaxes κατηγορίας ice class εξοπλισμένα με scrubber, που κατασκευάστηκαν το 2018 και το 2019.

Πληροφορίες για την πληρωμή των πλοίων έδωσε ο εφοπλιστής Νικόλας Τσάκος, ιδρυτής της Tsakos Energy Navigation (TEN), αναφέροντας ότι η TEN θα χρηματοδοτήσει την αγορά με μετρητά και τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσάκος αποκάλυψε επίσης ότι τα πλοία είναι ναυλωμένα σε μεγάλη εταιρεία, χωρίς όμως να αποκαλύψει το ονομάτης.

Με αυτήν την εξαγορά, τα δεξαμενόπλοια της TEN που κινούνται με LNG, μετά την πρόσφατη παράδοση του προγράμματος τεσσάρων νέων πλοίων της, αυξάνονται σε έξι, τα πλοία που είναι εξοπλισμένα με scrubber σε 12, τα πλοία κατηγορίας ice class σε 17.

Ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος και COO της TEN, σημείωσε: «Μετά την πώληση 9 πλοίων πρώτης γενιάς τους τελευταίους 12 μήνες και έχοντας ξεκινήσει το πρόγραμμα ανανέωσης των δεξαμενόπλοιων που κινούνται με LNG, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκτήσουμε αυτόν τον σύγχρονο οικολογικό στόλο και υπογραμμίζουμε τη δέσμευση της TEN να εκμεταλλευόμαστε πλοία φιλικά προς το περιβάλλον για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις της blue-chip πελατείας μας».

Ο στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 72 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένων δύο δεξαμενόπλοιων shuttle DP2, δύο πλοίων suezmax εξοπλισμένα με scrubber και δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου MR με scrubber, που αποτελούν ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου, δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και πλοίων μεταφοράς LNG, συνολικής μεταφορικής ικανότητας τα 8,8 εκατομμυρίων dwt.

Διαβάστε ακόμα