Ηλεκτρικά drones που θα μεταφέρουν φορτία αναμένεται να αλλάξουν το παιχνίδι στη ναυτιλία (video)

Η πολυεθνική εταιρεία ενέργειας Orsted σε συνεργασία με την DSV Global Transport and Logistics, πρωτοστατεί στη χρήση των drones για τη βελτίωση των εργασιών συντήρησης στα υπεράκτια αιολικά της πάρκα.

Διεξάγουν συνεχώς δοκιμές παράδοσης φορτίων με drones από το λιμάνι της Grenaa στις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στη Δανία.

Σε αυτές τις δοκιμαστικές πτήσεις διάρκειας δύο εβδομάδων θα αξιολογήσουν την πιθανή ικανότητα χρήσης drones για την ανύψωση και την μεταφορά φορτίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Το ηλεκτρικό drone που χρησιμοποιείται σε αυτές τις δοκιμές έχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 2,5 κιλά.

Η Orsted και η DSV στοχεύουν στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Η RigiTech, ο ελβετικός προμηθευτής drone, και η Holo, μια Δανέζικη διαχειρίστρια εταιρεία, υποστηρίζουν αυτές τις δοκιμαστικές πτήσεις.

Η Orsted με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τα «αυτόνομα γιγαντιαία drones» για τη μεταφορά φορτίου σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Καθώς τα αιολικά επεκτείνονται όλο πιο ανοιχτά στη θάλασσα, το Orsted παρουσίασε ένα τεράστιο drone ικανό να μεταφέρει έως και 68 κιλά υλικού!

Η Orsted αναζητά συνεργασίες με παρόχους υπηρεσιών και επιχειρήσεις φορτίου drone για να επεκτείνει την αλυσίδα εφοδιασμού της και να βελτιώσει τις μεταφορές.

Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι η χρήση αυτών των ηλεκτρικών drones όχι μόνο βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει το κόστος, αλλά βελτιώνει και την ανθρώπινη ασφάλεια εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλά ταξίδια πλοίων.

Επίσης, αναμένεται μελλοντικά να παίξει τεράστιο ρόλο στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.

Διαβάστε ακόμα