Η αύξηση της πειρατείας και του εγκλήματος το 2015 σε infographic

Dryad-Maritime-768x1717Η βρεταννική εταιρεία παροχής ναυτιλιακών πληροφοριών Dryad Maritime κυκλοφόρησε την ανάλυσή των καταγεγραμμένων ανά τον κόσμο περιστατικών πειρατείας και εγκλημάτων εναντίον ναυτικών για το 2015.

Η Νοτιοανατολική Ασία σημείωσε αύξηση 10% στο θαλάσσιο έγκλημα από το 2014, συνεχίζοντας την τάση αύξησης από χρόνο σε χρόνο. Ένα μεγάλο μέρος των περιστατικών που αναφέρθησαν έχουν συμβεί στην Καραϊβική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, αλλά υπήρξε ένα μη συνηθισμένο νούμερο αναφορών προερχόμενων από την κινέζικη περιοχή της Tianjin.

Η Μεσόγειος έχει μπει επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη και την επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους τόσο εκεί όσο και στο Σινά.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, με το βλέμμα στο 2016, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ληστές θα συνεχίσουν να επιβιβάζονται και να ληστεύουν πλοία με την κατάλληλη ευκαιρία σε όλη τη Δυτική Αφρική. Είναι πιθανό ότι οι πειρατείες για την κλοπή φορτίου θα αυξηθούν και πάλι, καθώς η χώρα προσαρμόζεται στην χαμηλότερη τιμή των καυσίμων, αλλά αυτά πιθανότατα θα αφορούν μικρά μεγέθη.

Η Dryad προβλέπει επίσης τη συνέχιση των περιστατικών απαγωγών έξω από τη Νιγηρία.

Το παρακάτω infographic (πληροφοριακό γράφημα) παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη θαλάσσια πειρατεία και εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι ναυτικοί σε όλο τον κόσμο.

Dryad-Maritime-768x1717

Διαβάστε ακόμα