Η Diana κλείνει συμφωνίες για δύο πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου

diana_melite

Η ελληνική ναυτιλιακή ξηρού φορτίου Diana Shipping έκλεισε συμφωνίες για την ναύλωση δύο πλοίων της, του M/V New Orleans και του M/V Melite, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο του 2016.

Η πρώτη συμφωνία υπογράφηκε με την Koch Shipping της Σιγκαπούρης για το capesize μεταφοράς ξηρού φορτίου New Orleans.

Η ακαθάριστη ημερήσια τιμή του ναύλου είναι 11.250$ για ένα χρονικά διάστημα από 12 έως 16 μήνες, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Το New Orleans είναι χωρητικότητας 180,960 dwt και κατασκευάστηκε το 2015 από την κινέζικη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Επιπλέον, η εταιρία έκλεισε συμφωνία με την γερμανική Uniper Global Commodities SE για το panamax μεταφοράς ξηρού φορτίου Melite.

H ακαθάριστη ημερήσια τιμή του ναύλου ανέρχεται στα 8.000$ για 7 έως 10 μήνες, ενώ η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου.

Το Melite είναι χωρητικότητας 76,436 dwt και κατασκευάστηκε το 2004 από την ιαπωνική Tsuneishi Zosen.

H εταιρία εκτιμάει ότι η ναύλωση των δύο πλοίων θα αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 5,73 εκατ. ευρώ.

Ο στόλος της Diana αποτελείται αυτήν τη στιγμή από 46 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Επίσης, η εταιρία περιμένει να παραλάβει δύο νεότευκτα Newcastlemax κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Εξαιρώντας τα δύο πλοία που δεν έχουν παραληφθεί ακόμα, η συνολική χωρητικότητα του στόλου της Diana αυτήν τη στιγμή ανέρχεται περίπου στα 5,2 εκατ. dwt με μέσο όρο ηλικίας πλοίων τα 8,1 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ζημιές για την Diana Shipping, ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες

Διαβάστε ακόμα