Η Diana Shipping παρέλαβε το 42ο φορτηγό πλοίο της

Στην απόκτηση ενός ακόμη φορτηγού πλοίου προχώρησε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Diana Shipping συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού.

Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβε το «DSI Drammen», πρώην «Nord Potomac». Πρόκειται για ένα Ultramax bulk carrier χωρητικότητας 63.379 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε το 2016.

Επιπλέον, η Diana Shipping ανακοίνωσε ότι χρονοναύλωσε το «DSI Drammen», στην εταιρεία IMC Shipping Co. Pte. Ltd από την 15η Απριλίου του 2023 και ορίζοντα το νωρίτερο την 10η Απριλίου του 2024, ενώ υπάρχει επιλογή-option επέκτασης του συμβολαίου έως και τις 10 Ιουνίου του 2024.

Στο τέλος Ιανουαρίου 2023 η Diana Shipping ολοκλήρωσε την παραλαβή των εννέα πλοίων που είχε αγοράσει τον περασμένο Αύγουστο. Τελευταίο ήταν το ένατου Ultramax bulk carrier, του DSI Aquarius.

Ο υπό διαχείριση στόλος της Diana Shipping απoτελείται από 42 φορτηγά εκ των οποίων τέσσερα είναι Newcastlemaxes, 10 είναι Capesizes, πέντε Post-Panamaxes, έξι Kamsarmaxes, επτά Panamaxes και τα 10 Ultramaxes. H συνολική χωρητικότητα των εν λόγω bulk carriers είναι περίπου ίση με 4,7 εκατ. dwt, με μέσω όρο ηλικίας τα 9,9 έτη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ναυτιλιακός Σύνδεσμος των λιμένων της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε τα τιμώμενα πρόσωπα για το 29ο Διεθνές Hall of Fame.

Η Σεμίραμις Παληού, επικεφαλής της Diana Shipping και πρόεδρος της HELMEPA είναι ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα. Η Χιώτισα στην καταγωγή είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το GMF είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση των δυνατοτήτων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο Οργανισμός θα εντάξει συνολικά πέντε ηγετικές μορφές της ναυτιλίας και των συνδυαστικών μεταφορών στο Hall of Fame ως επιβράβευση για την συμβολή τους στην εξέλιξή της ναυτιλιακής βιομηχανίας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 17 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα