Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών κλιμακώνει την επίθεσή της εναντίον της Ένωσης Ναυτών

Σε νέα επίθεση προχώρησε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρό της από την ραδιοφωνική συχνότητα του φίλου του Δ. Κοντομηνά και από την ίδια εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου ο οποίος όλως τυχαία έχει μόνιμα καλεσμένο τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε και πάντα αποκλεισμένη την ΠΕΝΕΝ ώστε να εξασφαλίζεται ο ανερμάτιστος μονόλογος του Προέδρου της Ε.Ε.Ε και παράλληλα η δημοσιογραφική δεοντολογία…. Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων αποδείχνεται το τεράστιο έλλειμμα για τον ραδιοφωνικό σταθμό του ALPHA 989, ειδικά όταν έχει απέναντί του τον Πρόεδρο της ΕΕΕ….!!!

Στην πραγματικότητα ο κ. Βενιάμης έχει διασφαλίσει μέσω του συγκεκριμένου σταθμού να λέει ότι θέλει χωρίς απόδειξη, χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση και ενίοτε να λασπολογεί και ασύστολα να συκοφαντεί και το δημοσιογραφικό επιτελείο της εκπομπής να τον επικροτεί και να τον επαινεί…..

Όμως για αυτό αρμόδια είναι τα όργανα της ΕΣΗΕΑ τα οποία πρόσφατα ασχολήθηκαν με τα έργα και τις ημέρες του κ. Βερύκιου του άσκησαν πειθαρχική δίωξη και του επέβαλαν ποινή για παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας…..

Όμως αυτός παραμένει ακλόνητος στην αντιδημοκρατική πρακτική του και προχωράει ακάθεκτος στην μονομερή και προκλητική προβολή των εφοπλιστικών θέσεων και απόψεων δείχνοντας ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει …..

Αφορμή σύμφωνα με τους δημοσιογράφους για την ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Βενιάμη ήταν η επίσκεψη Μακρόν στην χώρα μας και η συμμετοχή σε αυτήν διάφορων εκπροσώπων επιχειρήσεων, ομίλων και εργοδοτικών ενώσεων, όμως ο κ. Βενιάμης ξεμπέρδεψε κυριολεκτικά με δύο λόγια τα της επίσκεψης και επικεντρώθηκε στην ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρό της οι οποίοι αντιστέκονται στην επιστροφή της ποντοπόρου ναυτιλίας στον εργασιακό μεσαίωνα!

Καταλόγισε στον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ ότι αντιδρά και αντιστέκεται στην είσοδο (με όρους εργασιακής γαλέρας) νέων στο επάγγελμα, ότι αυτό θα δημιουργήσει κίνδυνο για την θέση του στο Σωματείο………, ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έχει μόνο λίγες ημέρες θαλάσσια υπηρεσία στα πλοία………. ενώ τον ενόχλησε σφόδρα η πολυετής παρουσία του στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στην ΠΕΝΕΝ!!

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιάμης επιλέγοντας συνειδητά πλέον τον δρόμο του γκεμπελισμού και του συνειδητού ψεύδους με σκοπό την εξαπάτηση των ακροατών του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού , δήλωσε ότι κανένας Ναύτης δεν υπάρχει στην ποντοπόρο Ναυτιλία σήμερα, προσπάθησε να αποδώσει τις όποιες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΣΣΕ σε προσπάθεια διατήρησης της καρέκλας ενώ από την άλλη σε μια κρίση ειλικρίνειας ομολόγησε «ότι με τα άλλα Ναυτεργατικά σωματεία των Αξιωματικών και ορισμένα των κατωτέρων πληρωμάτων έχουν επαφή, επικοινωνία και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνεννόησης»…..

Κατά τα λοιπά εξήρε για πολλοστή φορά το επίπεδο συμπόρευσης τόσο του ίδιου όσο και της ΕΕΕ με την κυβέρνηση , τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ε.Ν δηλώνοντας σε όλους τους τόνους την άριστη μεταξύ τους συνεργασία!!

Αποκάλυψε ότι η ΕΕΕ επιθυμεί να καταργηθούν οι αγκυλώσεις και τα όποια προβλήματα ώστε οι απόφοιτοι του Λυκείου να εξελίσσονται έως του βαθμού του Πλοιάρχου……… ενώ όπως είναι γνωστό τάσσονται υπέρ του μοντέλου της ιδιωτικής εκπαίδευσης η οποία θα διαμορφώνει και θα υπερπαράγει μεγάλο αριθμό αξιωματικών με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες στην αγορά ναυτικής εργασίας με την υπέρμετρη προσφορά ώστε να ρίξει τους μισθούς των Αξιωματικών που αποτελεί κυρίαρχο στόχο του εφοπλιστικού κατεστημένου….

Γιατί η ΕΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στην ΠΕΝΕΝ

Γίνεται φανερό, με πληθώρα στοιχείων που επιβεβαιώνουν πλήρως τον ισχυρισμό μας, ότι το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο με την επίθεσή του ενάντια στην ΠΕΝΕΝ δεν προσβλέπει μόνο στο να απομονώσει και να υπονομεύσει τον κυρίαρχο αγωνιστικό – ταξικό πόλο που αντιτίθεται στην κατάργηση των ΣΣΕ αλλά ταυτόχρονα να εξουδετερώσει και την οργανωμένη και πολύχρονη προσπάθεια της ΠΕΝΕΝ η οποία με συνέπεια θέτει σε καθημερινή βάση στην δράση της και στον δημόσιο λόγο της την κατάργηση του συνόλου του αντιλαϊκού αντικοινωνικού θεσμικού πλαισίου της ποντοπόρου ναυτιλίας (και όχι μόνο) ένα καθεστώς προνομίων και φοροαπαλλαγών το οποίο σε συνδυασμό με πλήθος αντεργατικών μέτρων και ρυθμίσεων έχει θωρακίσει την ανεξέλεγκτη επιχειρηματική εφοπλιστική ασυδοσία!!!

Η επίθεση ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρό της στην ουσία συνιστά επίθεση του εφοπλιστικού κατεστημένου ενάντια σε κάθε τίμιο Ναυτεργάτη που βλέπει και αντιλαμβάνεται το καθεστώς φοροασυλίας και της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας που έχει επιβληθεί στην ποντοπόρο ναυτιλία, που αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί τα δικαιώματά του και σε τελική ανάλυση δεν συμβιβάζεται και δεν υποτάσσεται σε αυτήν την νέα εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει το αστικό πολιτικό σύστημα και όσοι το στηρίζουν.

Σε αυτήν την μάχη η ΠΕΝΕΝ ήταν και θα παραμείνει σταθερά και αταλάντευτα απέναντι τόσο στην εφοπλιστόδουλη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική όσο και ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο το οποίο διαχρονικά ο ρόλος του ήταν παρασιτικός στην ελληνική κοινωνία και οικονομία (παρά την απίστευτη αύξηση της κερδοφορίας τους) είχε και έχει μοναδικά προνόμια τα οποία δεν συγκρίνονται όχι μόνο με καμία άλλη επιχειρηματική ομάδα της χώρας αλλά ούτε φυσικά με καμία άλλη παραδοσιακή ναυτιλιακή χώρα του κόσμου…

Η επίθεση αυτή, οι ανορθόδοξες μέθοδες που εγκαινιάζει εναντίον μας το εφοπλιστικό κατεστημένο, η λασπολογία και η συνειδητή συκοφαντία, η αξιοποίηση των ελεγχόμενων από αυτούς ΜΜΕ με σκοπό να απαξιώσουν την δράση, τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα μας χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα γελοίους ισχυρισμούς για θαλάσσια υπηρεσία του Νταλακογεώργου λίγων ημερών….. για την πολυετή παραμονή του στην ΠΕΝΕΝ και για δήθεν κίνδυνο για την καρέκλα του από την είσοδο νέων στο επάγγελμα, όλα αυτά συνιστούν αθλιότητες του χειρίστου είδους που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το εφοπλιστικό λόμπυ το οποίο απεργάζεται διάφορους τρόπους για να ανακόψει την πρωτοπόρα και αγωνιστική δράση της ΠΕΝΕΝ.

Εάν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα καταφέρουν να πλήξουν την ΠΕΝΕΝ στον κλάδο, στους Ναυτεργάτες και ευρύτερα στους εργαζόμενους πλανώνται πλάνη οικτρά….

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι παρά τον αποκλεισμό μας από όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ γνωρίζουν την μηδενική συνεισφορά του εφοπλιστικού κεφαλαίου στον τόπο, ειδικότερα οι Ναυτεργάτες, τους οποίους ο κ. Βενιάμης περιφρονεί, διακρίνονται από υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, διαθέτουν αλάνθαστη κρίση και η μνήμη τους είναι πολύ καλύτερη από αυτή του κ. Βενιάμη!

Γνωρίζουν ότι στις δεκαετίες 1980-2000 το κομπραδόρικο εφοπλιστικό κεφάλαιο σε ιερή συμμαχία με την εκάστοτε κυβέρνηση, οδήγησε σε επαγγελματικό διωγμό πάνω από 65.000 έλληνες Ναυτεργάτες οι οποίοι έγιναν θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοσχήμονων εφοπλιστών.

Εάν επίσης πιστεύουν ότι οι θέσεις τους θα βρουν απήχηση και θα έχουν επίδραση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα από όσα προκλητικά διατυμπανίζουν και προπαγανδίζουν (παρά την ευνοϊκότατη μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν φιλικά και ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ), ο λαός κατά την λαϊκή έκφραση δεν τρώει κουτόχορτο, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος έλληνας, ο άνεργος, νέος ή όχι, ότι οι συνθήκες τριτοκοσμικών μισθών και αντίστοιχης εργασίας δεν αποτελεί θέση στον Παράδεισο αλλά στην κόλαση της εργασιακής γαλέρας!!

Κατά συνέπεια οι επιθέσεις αυτές θα πέσουν στο κενό και οι προσπάθειες σύγχυσης, αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη……

Τι αποσιωπά και κρύβει ο Πρόεδρος της ΕΕΕ

Οι επαναλαμβανόμενες και σχεδιασμένες επιθέσεις των εκπροσώπων του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενάντια στην ΠΕΝΕΝ πέρα από όλα τα παραπάνω αποσκοπούν να συγκαλυφθεί με κάθε δυνατό τρόπο το καθεστώς των προνομίων και της ασύδοτης επιχειρηματικής δράσης των εφοπλιστών.

Στο πλαίσιο αυτό στοχοποιείται η ΠΕΝΕΝ για την συνεπή και αταλάντευτη θέση ταξικών αρχών και παράλληλα επιχειρείται να αποδοθεί σε αυτήν η κατηγορία ότι στην μάχη για την καρέκλα θυσιάζει χιλιάδες θέσεις εργασίας τις οποίες δήθεν θα διασφαλίσει μια ρύθμιση με μισθούς και εργασιακές ρυθμίσεις Πακιστάν – Αιγύπτου – Μπαγκλαντές για τους νέους άνεργους πολίτες της χώρας μας!!!

Η επίθεση αυτή αποδείχνει επίσης ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι αδίστακτο στην προσπάθειά του να εξοστρακίσει οτιδήποτε βλάπτει, θίγει και αμφισβητεί την δημόσια εικόνα τους όπως αυτήν που εμφανίζουν διάφορα ΜΜΕ, δηλαδή οι πατριώτες εφοπλιστές που θέλουν έλληνες στα πλοία τους αλλά υπάρχει αντίδραση και άρνηση από κάποιο συνδικαλιστικό κέντρο ή κατεστημένο…. που εμποδίζει χιλιάδες ελληνόπουλα να μπουν και να δουλέψουν στην ελληνική ναυτιλία…..

Η εικόνα του επιχειρηματικού δαιμόνιου των εφοπλιστών και η «αγιοποίηση» της επιχειρηματικής δράσης τους παραείναι προκλητική την στιγμή που, ακόμη και σε αυτήν την περίοδο κρίσης για τον λαό και την χώρα, αυτοί συνεχίζουν το παιχνίδι της φοροαποφυγής, επιλέγουν να απασχολούν δεκάδες χιλιάδες χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και ενώ οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από μια σκληρή και αδυσώπητη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία δημιουργεί φτώχεια και εξαθλίωση σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα προνόμια….

Κανένα εφοπλιστικό προπαγανδιστικό τέχνασμα δεν θα τους βγάλει από το κάδρο (ούτε αυτούς, ούτε το μεγάλο κεφάλαιο) της κοινωνικής και λαϊκής απέχθειας και καταδίκης…..

Για τους Ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους και τον λαό ήταν είναι και παραμένουν ένα παρασιτικό τμήμα του κεφαλαίου που πιέζει, εκβιάζει για να αποσπά κάθε φορά νέα προνόμια για την διεύρυνση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του. Δεν νοιάζονται στο ελάχιστο για την πραγματική απασχόληση ελλήνων με όρους τις σύγχρονες ανάγκες και τις θεσμοθετημένες ΣΣΕ. Έχουν αποδείξει επίσης ότι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας έχουν εγκαταλείψει την ελληνική ναυπηγοεπισκευή και τα πλοία τους τα ναυπηγούν, τα μετασκευάζουν και τα επισκευάζουν στην Κίνα, στην Ρουμανία, στην Τουρκία κ.λπ…. ενώ και στο προσωπικό των γραφείων τους πολλοί από αυτούς έχουν κάνει δρακόντιες περικοπές και μειώσεις στου μισθούς του……

Λειτουργεί αποκλειστικά με γνώμονα τα επιχειρηματικά και συντεχνιακά του συμφέροντα, δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή σύνδεση με την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας.

Με άλλα λόγια υπερασπίζονται και ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, θέλουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να διατηρήσουν την φοροασυλία, την μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία και έναν ατελείωτο κατάλογο προνομίων και όποιος αμφισβητεί αυτό το σάπιο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο γίνεται θανάσιμος εχθρός τους….

Αυτή είναι η ταμπακιέρα για την οποία δεν λέει ούτε λέξη ο κ. Βενιάμης, όπως επίσης το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δεσπόζουσα θέση στις πειρατικές σημαίες ευκαιρίας είναι ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΕΕΕ!!!

Κατά τα λοιπά έχει το απίστευτο και απύθμενο θράσος να επιτίθεται και να συκοφαντεί την ΠΕΝΕΝ η οποία με συνέπεια αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει αυτό το καθεστώς ασυδοσίας!!!

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να υπογραμμίσουμε στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. ότι δεν θα τον βάλουμε θεματοφύλακα στις εσωτερικές και καταστατικές διαδικασίες της ΠΕΝΕΝ ώστε να ζητήσουμε την γνώμη του ποιους θα επιλέγει ο κλάδος σαν εκπροσώπους του και φυσικά δεν θα τον αναγορεύσουμε σε κριτή για τα εκλεγμένα όργανα και πρόσωπα της ΠΕΝΕΝ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά που ξεστόμισε για την θαλάσσια υπηρεσία του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ είναι προϊόν και πληροφορίες που προέρχονται από διάφορους χαφιέδες αυλοκόλακες και σαλτιμπάγκους, που υπηρετούν με το αζημίωτο το εφοπλιστικό κεφάλαιο!!!

Όπως έχουμε καταγγείλει, ο πολυπράγμων κ. Βενιάμης έχει επί παντός επιστητού λόγο και σε συνάντηση που είχε πριν από 1,5 χρόνο με τον τότε Υπουργό Ε.Ν παρενέβη θρασύτατα λέγοντας ότι «μην πειράξετε την ΠΝΟ και κυρίως τον Γενικό Γραμματέα της….. Η ΠΝΟ είναι καράβι και στο τιμόνι της πρέπει να είναι καπετάνιος και όχι Ναύτης ή οτιδήποτε άλλο…..». Σημειώνουμε ότι ο Γ.Γ της ΠΝΟ είναι 82 ετών και έχει πάνω από 30 χρόνια στην ΠΝΟ και στην ΠΕΠΕΝ……

Με το παράδειγμα αυτό αποδεικνύουμε την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό του κ. Βενιάμη και του εφοπλιστικού λόμπυ που έχει την ευθύνη στην Διοίκηση της Ε.Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμα