Η Euroseas αγόρασε το τελευταίο Panamax της Tri-Marine

capetan_tassos

Η ελληνική ναυτιλιακή Euroseas υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την επίσης ελληνική Tri-Marine Shipping για την αγορά του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax Capetan Tassos για 4,4 εκατ. δολάρια.

Το πλοίο χωρητικότητας 75.100 dwt κατασκευάστηκε το 2000 στο ναυπηγείο της Hitachi στην Ιαπωνία και αναμένεται να παραδοθεί στην Euroseas τον Ιανουάριο του 2017.

Το Capetan Tassos, του οποίου η αγοραστική αξία ανέρχεται στα 4,17 εκατ. δολάρια, αποτελούσε το τελευταίο πλοίο που είχε στο στόλο της η Tri-Marine.

Παράλληλα, η Euroseas ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε δανειοδότηση ύψους 2 εκατ. δολαρίων από εταιρεία συμφερόντων του προέδρου και CEO της ναυτιλιακής Αριστείδη Πίττα για την κάλυψη των τρεχουσών κεφαλαιακών αναγκών της ναυτιλιακής. Οι τόκοι του δανείου θα καταβάλλονται σε τριμηνιαία βάση, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει εξόφληση μέχρι την λήξη του δανείου τον Ιανουάριο του 2018.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του πλοίου Capetan Tassos καθώς πιστεύουμε ότι ο τομέας των panamaxes βρίσκεται σε σημείο καμπής μετά από μια μεγάλη περίοδο που οι τιμές των ναύλων δέχονταν πιέσεις. Επιπλέον, για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του πλοίου εξασφαλίσαμε βραχυπρόθεσμο δάνειο από εταιρία με την οποία συνδεόμαστε, για το οποίο συστάθηκε ανεξάρτητη επιτροπή διαπραγμάτευσης του διοικητικού μας συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι οι όροι του δανείου είναι καλύτεροι από τον μέσο όρο της αγοράς”, δήλωσε ο κ. Πίττας.

Έπειτα από την εξαγορά του Capetan Tassos, ο στόλος της Euroseas θα αποτελείται από 13 πλοία – 6 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (4 panamax, 1 kamsarmax και 1 handymax) και 7 containership τύπου feeder.