Η Γένοβα λιμάνι διάλυσης του Concordia και επίσημα

costa_concordia_

Ο σκελετός του κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που προσέκρουσε σε βράχους στα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης το 2012, σκοτώνοντας 32 άτομα., μπορεί να κατεδαφιστεί και να διαλυθεί στο λιμάνι της Γένοβας, αποφάσισε τη Δευτέρα η ιταλική κυβέρνηση.

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τελικά ως λιμάνι διάλυσης τη Γένοβα, συνεπώς το ναυάγιο του Costa Concordia έχει το ελευθέρας να απομακρυνθεί κατά τους προσεχείς μήνες.

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το έργο στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, ακολούθησε την απόφαση, τον περασμένο μήνα, της Costa Cruises για τη σύσταση κοινοπραξίας, που θα συμπεριλαμβάνει την εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Saipem και τις με έδρα τη Γένοβα εταιρείες Mariotti και San Giorgio.

Μια σειρά από άλλα λιμάνια στην Ιταλία και στο εξωτερικό, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συμβόλαιο, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα η τεχνική ομάδα του έργου αποφάνθηκε ότι η Γένοβα είναι η μόνη που πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια.

Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και η Costa Cruises εμφάνιζαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά εμπόδια στο να πραγματοποιηθεί η μεταφορά στη Γένοβα.

Αλλά το θέμα έχει πλέον επιλυθεί και με τη βούλα του ιταλικού κράτους, οπότε η κοινοπραξία για τη μεταφορά/διάλυση του Concordia μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου, ανέφερε το Reuters.

Διαβάστε ακόμα