Η Integr8 Fuels αποσύρει το αίτημα κράτησης ελληνικού πλοίου για χρέη προηγούμενων

Η εταιρία πώλησης καυσίμων και ναυλομεσιτική Integr8 Fuels απευθύνθηκε στο πρωτοδικείο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ζητώντας την κράτηση του υπό σημαίας Νήσων Μάρσαλ πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου M/V Aggeliki B, το οποίο ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή AB Maritime, λόγω απλήρωτων λογαριασμών τροφοδοσίας καυσίμων των προηγούμενων ναυλωτών.

Η αξίωση της εταιρίας υποβλήθηκε στο δικαστήριο στις 10 Μαρτίου για χρέος ύψους περίπου 158.000 δολαρίων της δανεικής εταιρείας Graincom, που ήταν ο προηγούμενος ναυλωτής του πλοίου και είχε υποχρέωση να πληρώσει μέχρι τις 16/02/2017.

Όπως μας ενημέρωσε η ελληνική ναυτιλιακή, ενώ το χωρητικότητας 56.770 dwt πλοίο περίμενε στο Μισισιπή για να φορτώσει με διαφορετικούς ναυλωτές, η Intregr8 άσκησε αγωγή για να συλλάβει το πλοίο λόγω της απλήρωτων τιμολόγιο της Graincom.

Μετά από έννομες κινήσεις της ιδιοκτήτριας εταιρία που ενέπλεκαν και το P&I club, η Graincom ενημερώθηκε για την υποχρέωση πληρωμής του τιμολογίου πετρελαίων, όπως και πράγματι έγινε, με αποτέλεσμα το πλοίο να αφεθεί στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα εντοπισμού πλοίων του Marine Traffic από τις 22 Μαρτίου, το πλοίο κατασκευής 2011 βρίσκεται εν κινήσει στον Κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς την Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 28 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα