Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη Μηχανή πλοίου στον κόσμο προκαλεί δέος! (video)

Όλοι μας συζητάμε και αναφέρουμε πολύ συχνά ποια είναι τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο και τι μεταφορική ικανότητα έχουν αυτά.

Έχετε όμως αναρωτηθεί τι μηχανές κινούνε αυτά τα πλοία και ποια είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη μηχανή του κόσμου;

Με ύψος 13.4 μέτρα, μήκος 25.5 μέτρα και βάρος 2,300 τόννους η Wärtsilä RT-flex96C είναι μεγαλύτερη μηχανή πλοίων του κόσμου, έχοντας την ικανότητα να αποδώσει το απίστευτο νούμερο των 110,000 ίππων!

Αυτή η μέγα-μηχανή έχει κατασκευαστεί για να κινεί τα γιγαντιαία πλοία μεταφοράς κοντέινερ, και όταν λειτουργεί στις 102 στροφές ανά λεπτό χρειάζεται ως και 13,000 λίτρα καύσιμο fuel την ώρα!

Το 2006 η εν λόγω μηχανή εγκαταστάθηκε στο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Emma Maersk με μεταφορική ικανότητα τα 11,000 εμπορευματοκιβώτια των 20 ποδιών.

Το πλοίο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα έως 31 κόμβους την στιγμή που τα περισσότερα πλοία της ίδιας κλάσης μπορούσαν να πάνε με 20 κόμβους!

Τα ταξίδια του ήταν συνήθως από την Κίνα προς τις ΗΠΑ, όπου και μπορούσε να φτάσει 4 ολόκληρες μέρες νωρίτερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπορεί να εξοικονομήσει παρά πολλά χρήματα. Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα.

Όταν η μηχανή λειτουργεί στις 102 στροφές ανά λεπτό μπορεί να παράγει ενέργεια της τάξεως των 80,000,000 watts, η οποία φτάνει για να εξυπηρετήσει μια πόλη των 660,000 ανθρώπων!

Η μηχανή λέγεται ότι κόστισε 25-30 εκατομμύρια δολάρια!

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Wärtsilä RT-flex96C μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη μηχανή πλοίων του κόσμου!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε ακόμα:
ΒΙΝΤΕΟ: Πώς γίνεται η αντικατάσταση της κύριας μηχανής ενός κρουαζιερόπλοιου βάρους 90 τόνων!
Το ξεκίνημα της μηχανής ενός πλοίου μέσα από ένα βίντεο 7 λεπτών
Ξενάγηση στο μηχανοστάσιο ενός δεξαμενόπλοιου (Video)

Διαβάστε ακόμα