Η Navios Acquisition δανείζει 70 εκ. δολάρια στη Navios Holdings

navios_loan

Η εισηγημένη στη Νέα Υόρκη εταιρία πλοίων τάνκερ Navios Maritime Acquisition Corporation συμφώνησε να εξασφαλίσει δάνειο 70 εκ. δολαρίων στην μητρικής της εταιρία ξηρού φορτίου Navios Maritime Holdings.

Το δάνειο, το οποίο θα λήξει τον Νοέμβριο του 2018, έχει επιτόκιο 8,75%, θα ανατοκίζεται κάθε 6 μήνες και θα είναι εξασφαλισμένο με την πλήρη συμμετοχή της μητρικής εταιρίας στην Navios Acquisition, η οποία συνίσταται σε 65.301.220 κοινές μετοχές και 1.000 προνομιούχες μετοχές, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε 7.676.000 κοινές.

Το δάνειο είναι επίσης εξασφαλισμένο και με το 78,5% της Navios Holdings στην θυγατρική Navios South American Logistics που αποτελείται από 10.021 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Navios Logistics. Το επιτόκιο θα συσσωρεύεται σταδιακά και θα είναι πληρωτέο με την λήξη του δανείο, οπότε και θα πληρωθεί πρόσθετο τέλος 1%.

Μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Navios Acquisition διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε στους όρους του δανείου με τη συνδρομή εξωτερικών οικονομικών και νομικών συμβούλων. Η επιτροπή έκρινε πως οι όροι αυτοί είναι δίκαιοι για τη θυγατρική εταιρεία και τους μετόχους της.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε μήνες νωρίτερα, η απόπειρα της μητρικής εταιρείας να δανειστεί από τη θυγατρική της είχε καταλήξει σε αποτυχία. Η τότε δανειακή συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων από τη Navios Acquisition στη Navios Holdings είχε ναυαγήσει λόγω έντονων αντιδράσεων από μετόχους της θυγατρικής εταιρείας, οι οποίοι υποστήριζαν πως στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα «πακέτο διάσωσης» της μητρικής εταιρείας με υπερβολικά γενναιόδωρους όρους, απειλώντας παράλληλα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: H Navios Holdings ξανά σε συμμόρφωση με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Διαβάστε ακόμα