Η New Shipping αγοράζει μεταχειρισμένο capesize από την NYK Line

ocean_crescent

Η ναυτιλιακή εταιρία New Shipping του Αδαμάντιου Πολέμη συνεχίζει να επενδύει στην αγορά μεταχειρισμένων αγοράζοντας το capesize μεταφοράς χύδην φορτίου Ocean Crescent (κατασκευής 2007) έναντι 12 εκ. δολαρίων από την Ιαπωνική NYK Line.

To Ocean Crescent αποτελεί το δεύτερο πλοίο που αγοράζει φέτος η Ελληνική εταιρία από την NYK. Λίγο πριν την έκθεση Ποσειδώνια, η ναυτιλιακή έκλεισε συμφωνία ύψους 28,3 εκ. δολ για την αγορά του 298.400 dwt Nippon (κατασκευής 2002).

Και όλα αυτά τη στιγμή που αναμένονται με αγωνία οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της NYK για τα οικονομικά της στοιχεία, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός αντιμετωπίζει έκτακτες ζημίες εκτιμώμενου ύψους 1,87 δις δολαρίων, λόγω της κρίσης στους τομείς των φορτηγών πλοίων και των μεταφορών ξηρού φορτίου.

Μεταξύ των υπόλοιπων πλοίων που απέκτησε φέτος η New Shipping βρίσκεται το aframax TH Sonata (κατασκευής 2008) και το handysize ξηρού φορτίου Ocean Kite (κατασκευής 2012) που αγόρασε τον Απρίλιο από μια άλλη Ιαπωνική εταιρία, την Daiichi Chuo. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε αποκτήσει και το 2015 δύο πλοία τύπου VLCC.

H New Shipping αποτελεί spin-off εταιρία της Polemis Shipping που συστάθηκε πριν από μερικά χρόνια, έπειτα από την απόφαση των αδερφών Σπύρου και Αδαμάντιου Πολέμη να χωρίσουν τους επαγγελματικούς δρόμους τους.

Διαβάστε ακόμα