Η ΠΕΑΛΣ για την ημέρα της γυναίκας…

Φωτο:http://pealsgr.blogspot.gr
Φωτο:http://pealsgr.blogspot.gr

Mε αφορμή την ημέρα της γυναίκας, ο Τομέας Γυναικών της ΠΕΑΛΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει την γυναικεία αξία στα Σώματα Ασφαλείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σκοπός της θεσμοθέτησης το 1975 από τον ΟΗΕ, της 8ης Μαρτίου ως ‘Ημέρα της Γυναίκας’ ήταν να συμβάλει στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων γιορτάζοντας τα επιτεύγματα των γυναικών, αναδεικνύοντας τον ρόλο τους στην διαμόρφωση της ιστορίας και υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η γυναίκα είναι πυρήνας δύναμης.

Παρά το γεγονός ότι η πορεία της γυναίκας από τις πατριαρχικές κοινωνίες μέχρι σήμερα υπήρξε ένας δρόμος με απέραντα εμπόδια και λίγες χαρές – εξάλλου η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε μόλις το 1957 με την Αρχή της Ίσης Πληρωμής στην Εργασία, μέρος της Συμφωνίας της Ρώμης – στις μέρες μας το γυναικείο φύλο πρωταγωνιστεί στα περισσότερα κοινωνικά στρώματα και στον επαγγελματικό στίβο.

Για την ΠΕΑΛΣ η 8η ΜΑΡΤΙΟΥ είναι, ημέρα γιορτής για την έως τώρα διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων μεταξύ γυναικών και ανδρών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλα τα επίπεδα.

Καθώς το ποσοστό των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά, επισημαίνουμε ότιμέσα από την ουσιαστική αλληλεπίδραση των στοιχείων που αποτελούν τα δύο φύλα, γινόμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην συνεργασία και αποδοτικότεροι στο δύσκολο έργο μας, για το καλό και την συνέχεια μιας κοινωνίας πολιτών.

Μάλιστα, η γυναίκεια αξία στα Σώματα Ασφαλείας αναδεικνύεται καθημερινά και σε ηγετικές θέσεις. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο Λιμενικό Σώμα, με μια ματιά στην οργανική στελέχωση των Υπηρεσιών της χώρας μας, γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς πως το γυναικείο “άρωμα” σε θέσεις Διοίκησης κατέχει πλέον σημαντική θέση.

Με την ευκαιρία της ημέρας, ζητούμε από την ηγεσία μας να συνεχίσει να ενισχύει αλλά και να προκαλεί την αναρρίχηση γυναικών Αξιωματικών σε θέσεις υψηλής ευθύνης και διαχείρισης κρίσεων γιατί πιστεύουμε στην γυναικεία οπτική και αντίληψη και στην καθοριστική συνεισφορά τους στις επιτυχίες του Σώματος.

ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΑΛΣ

Διαβάστε ακόμα