Η πρώτη δωρέαν εξειδικευμένη βάση δεδομένων για το Ναυτιλιακό Κλάδο

Το πρόγραμμα Real Time Graduates, που ξεκίνησε το 2016, είναι μία πρωτοβουλία μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου συνδέει τους απόφοιτους Ναυτιλιακών Σχολών και άλλων κλάδων της Ναυτιλίας με το Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster. Είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που λειτουργεί στην Laskaridis Shipping Co.Ltd. εδώ και πολλά χρόνια.

Με το Real Time Graduates συνεργάζονται εταιρείες απ’ όλους τους κλάδους της Ναυτιλίας όπως Διαχειρίστριες Εταιρείες , Μεσίτες, Ναυλομεσιτικά Γραφεία, Νηογνώμονες, Νομικά &Τεχνικά Γραφεία, και άλλα. Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει θέσεις ολιγόμηνης μαθητείας και θέσεις εργασίας καθώς είναι πολύτιμη ευκαιρία για έναν πτυχιούχο να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της Ναυτιλίας. Πρόκειται για μια εμπειρία που επιτρέπει στους απόφοιτους να αποκτήσουν εμπειρία στο εργασιακό περιβάλλον μίας Ναυτιλιακής Επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται άρτιοι επαγγελματίες στον χώρο αυτό, σε πραγματικό χρόνο.

Το Real Time Graduates αποτελεί έναν κεντρικό φορέα όπου απευθύνονται οι απόφοιτοι Ναυτιλιακών Σχολών, Πανεπιστημίων, Ναυτικών Ακαδημιών, Κολλεγίων όπως: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ALBA Graduate Business School, το City University, το Southampton University, το Plymouth University και το Newcastle University μεταξύ άλλων. Είναι μια βάση δεδομένων με CV για τον χώρο της ναυτιλίας διαθέσιμη σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με σπουδές μεταξύ άλλων στο Ναυτιλιακό Δίκαιο, στη Ναυπηγική, στα Οικονομικά, στην Πληροφορική και στα Logistics. Το 2017-2018 μέσω του Real Time Graduates 36 εγγεγραμμένοι απόφοιτοι βρήκαν θέσεις πρακτικής ή μόνιμης εργασίας.

Οι απόφοιτοι που έχουν πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών ή πτυχίο σε τομείς που συνδέονται άμεσα με τον χώρο της Ναυτιλίας , δεν κατέχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα και είναι μέχρι 32 ετών, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κόστος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Real Time Graduates, ούτε για τους απόφοιτους ούτε για τις εταιρείες.

Το Real Time Graduates έχει επίσης ως στόχο την συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη των Αποφοίτων μέσα από πρωτοβουλίες όπως το RTG Blog – http://www.investinthefuture.gr/blog – όπου οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία, να διαβάζουν συνεντεύξεις αξιόλογων στελεχών, να δημοσιεύουν τις έρευνες και εργασίες τους ή και να βρίσκουν ενδιαφέροντα tips σχετικά με τη σταδιοδρομία στο ναυτιλιακό επάγγελμα. Μια ακόμη δράση που ξεκίνησε το 2016, είναι το RTG Open House, όπου οι εγγεγραμμένοι απόφοιτοι, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μερικών από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, πάνω από 500 απόφοιτοι που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα έχουν λάβει μέρος σε 27 Open Houses. Τέλος, μέσω της συνεργασίας μας με σημαντικούς οργανισμούς όπως το Institute of Chartered Shipbrokers Greek Brach (ICS) και η Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA) προσφέρουμε 20% έκπτωση στους Real Time Graduates στα σεμινάρια τους.

Μέσα από το πρόγραμμα Real Time Graduates, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με νέους και πρόθυμους πτυχιούχους και, ενδεχομένως, να βρουν πολύτιμους υπαλλήλους για το μέλλον ενώ ταυτόχρονα βοηθούν νέα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Διαβάστε ακόμα