Η Royal Caribbean αναζητά χιλιάδες εργαζόμενους για τα κρουαζιερόπλοια της

Η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group (RCL.N) βρίσκεται σε συζητήσεις με νέες αλλά και υπάρχουσες αγορές σε όλο τον κόσμο για να προσλάβει χιλιάδες εργαζομένους με σκοπό να στελεχώσει τα πλοία και τους ιδιωτικούς προορισμούς λόγω της ζήτησης που σπάει όλα τα ρεκόρ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να κάνουν κρουαζιέρες σημείωσε ρεκόρ το 2023 και σε συνδυασμό με τα όλο και μεγαλυτερα πλοία, οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό αυξάνονται. Τουριστικά συμβούλια και λιμενικοί φορείς από όλο τον κόσμο δήλωσαν ότι η Royal Caribbean θα προσλάβει περίπου 10.000 εργαζόμενους φέτος!

Το εργατικό δυναμικό της Royal Caribbean με βάση τη θάλασσα στα τέλη του 2023 ανήλθε συνολικά σε περίπου 88.700 υπαλλήλους, 6% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας που βρίσκεται στην στεριά, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών προορισμών, αποτελούνταν από περίπου 9.500 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, μια αύξηση της τάξεως του 17%.

Οι κρατήσεις σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, ενισχύοντας τα έσοδα του πρώτου τριμήνου στα 3,73 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 29%, και η τιμή της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε το περασμένο έτος σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 εργαζομένους το 2024 καθώς θα εντάξει στον στόλο της τρία νέα πλοία.

Ο Andrew Spencer, πρόεδρος του Caribbean Maritime University στην Τζαμάικα, είπε ότι η Royal Caribbean και η ανταγωνίστρια εταιρεία Carnival ζήτησαν από το πανεπιστήμιο να ενισχύσει βραχυπρόθεσμα με μαθήματα δεξιοτήτων και πιστοποιήσεων για να εκπαιδευτούν περισσότεροι εργαζόμενοι για να εργαστούν στη θάλασσα.

Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (BVI) προσεγγίστηκαν τον Απρίλιο από την Royal Caribbean όσον αφορά τις προσλήψεις, κάτι που δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, δήλωσε η Natasha Chalwell, διευθύντρια μάρκετινγκ της BVI Port Authority.

Η Royal δεν επικεντρώνεται μόνο στην Καραϊβική. Η εταιρεία προσέγγισε επίσης το Συμβούλιο Τουρισμού της Γκάμπια τον Απρίλιο με ενδιαφέρον να προσλάβει περισσότερους εργαζομένους, είπε ένας εκπρόσωπος. Η εταιρεία κρουαζιέρας απασχολεί σήμερα περίπου 700 εργαζόμενους από την χώρα της Δυτικής Αφρικής.

«Αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και θα συνεχίσουμε ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε καλύτερα αυτό αίτημα», είπε ο εκπρόσωπος. Το συμβούλιο τουρισμού είπε ότι θα προσπαθήσει να παράσχει έως και 1.000 επιπλέον εργαζομένους.

Η ολλανδική επικράτεια St. Maarten βρίσκεται στη μέση των συζητήσεων σχετικά με της προσλήψεις της Royal, αφού πραγματοποιήθηκε μια προσπάθεια προσλήψεων πέρυσι για να βρουν 1.000 εργαζόμενους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να προσληφθούν από την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, καθώς νέα πλοία αναμένονται να ενταχθούν στη βιομηχανία της κρουαζιέρες, σύμφωνα με την ένωση Florida-Caribbean Cruise Association.

Τα τουριστικά συμβούλια και τα λιμάνια δήλωσαν ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η εκπαίδευση των πιθανών υποψηφίων για να εργαστούν στη θάλασσα με σκοπό την κάλυψη της ζήτησης εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμα