Η startup εταιρεία που αναμένεται να αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι τώρα

Η εταιρεία εταιρικών κεφαλαίων της Mitsui O.S.K. Η Lines (MOL) με έδρα τις ΗΠΑ είναι η τελευταία εταιρεία που επένδυσε στην Regent, μια αμερικανική startup εταιρεία που αναπτύσσει εμπορικά θαλάσσια ανεμόπτερα.

Η εταιρεία VC των ΗΠΑ MOL Switch, θα υποστηρίξει τη Regent στην κυκλοφορία των πλοίων στην αγορά στην Ιαπωνία και σε παράκτιους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την υιοθέτηση της αγοράς θαλάσσιων σκαφών στην Ιαπωνία», δήλωσε ο Billy Thalheimer, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Regent. «Η MOL ως πρωταθλήτρια στη την τεχνολογία των seaglider υπογραμμίζει την κορυφαία έλξη της Regent στην αγορά στη χώρα και ανοίγει το δρόμο για να φέρουμε τις υψηλής ταχύτητας, πλήρως ηλεκτρικές λύσεις μεταφοράς μας στις παράκτιες κοινότητες».

Έχοντας ολοκληρώσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις με ένα μοντέλο σκάφους το 2022, η Regent έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από τις ναυτιλιακές και αεροπορικές κοινότητες. Η Brittany Ferries ανακοίνωσε το 2021 ότι θα διερευνήσει τις ευκαιρίες για ακτοπλοϊκή υπηρεσία της Μάγχης με τα σκάφη, ενώ πολλές κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης υπογράψει δεσμεύσεις για περισσότερες από 600 παραγγελίες του seaglider, τις οποίες η Regent εκτιμά σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τεχνολογία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με το νηογνώμονα BV να εκδίδει την πρώτη έγκριση επί της αρχής (AiP) το 2022. Πρόσφατα, η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η Lloyd’s Register συμμετέχει στην προσπάθεια και θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και την πιστοποίηση για τα Viceroy seaglider των 12 επιβατών.

Η Ιαπωνία, σύμφωνα με τις εταιρείες, αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ευκαιρία για την συγκεκριμένη τεχνολογία. Υπογραμμίζουν ότι περίπου το 80 τοις εκατό του ιαπωνικού πληθυσμού ζει σε παράκτιες ή κοντά σε παράκτιες περιοχές. Η στρατηγική επένδυση της MOL Switch στο Regent αποτελεί μέρος του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την τεχνολογία των seaglider στην Ιαπωνία.

Το H.I.S. Group, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ιαπωνίας, το JapanAirlines Innovation Fund, ο επιχειρηματικός βραχίονας της Japan Airlines (JAL) και η YamatoHoldings, η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων και logistics της Ιαπωνίας, είναι επίσης στρατηγικοί επενδυτές στο Regent.

Η εταιρεία στοχεύει να έχει ανθρώπους στο πρωτότυπο seaglider των 12 επιβατών φέτος και έχει στόχο να φέρει το πρώτο εμπορικό μοντέλο στην αγορά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η έκδοση του seaglider των 12 επιβατών θα μπορεί να ταξιδεύει με 180 mph και έχει αυτονομία 180 μιλίων με μία μόνο φόρτιση για τις μπαταρίες του. Μπορεί εναλλακτικά να μεταφέρει έως και 3.500 λίβρες ωφέλιμο φορτίο. Το Regent έχει επίσης πρωτότυπα σχέδια για ένα θαλάσσιο ανεμόπτερο Monarch μεταφορικής ικανοτητας 100 επιβατών για το οποίο η LR θα βοηθήσει στον καθορισμό των κανόνων.

Η Regent υπογραμμίζει ότι η τεχνολογία συνδυάζει την ταχύτητα ενός αεροσκάφους με την άνεση ενός σκάφους. Τα υδροπτέρυγα πλοία θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα υποδομή που υπάρχει για τα υδροπλάνα. Ωστόσο, πετούν σε χαμηλά υψόμετρα. Η τεχνολογία έχει προσελκύσει ακόμη και το ενδιαφέρον από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, το οποίο το 2023 υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία.

Η Regent αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Lockheed Martin και η Japan Airlines.

Διαβάστε ακόμα