Η ΤΕΝ στέλνει το νέο της panamax σε μακροπρόθεσμη ναύλωση

ten

Η Ελληνική εταιρία πλοίων τάνκερ Tsakos Energy Navigation (TEN) παρέλαβε το panamax product τάνκερ Sunray από την Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική Sungdong.

Το 74.200 dwt πλοίο  θα μπει κατευθείαν σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία μερισμού των κερδών με μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία, η οποία θα μπορεί να παράξει ένα ελάχιστο μεικτών εσόδων 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ελάχιστο όριο 54 και μέγιστο όριο 78 μηνών, σύμφωνα με την εταιρία.

Το Sunray είναι το τέταρτο πλοίο στο πλήρως χρηματοδοτημένο πλάνο ανάπτυξης στόλου που περιλαμβάνει 15 πλοία από τον Ιούνιο του 2016.

Με 13 από τα 15 πλοία του πλάνου να έχουν κατασκευαστεί για μακροπρόθεσμα προσαυξητικά συμβόλαια, “το ελάχιστο μεικτών εσόδων που αναμένεται από αυτά τα πλοία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1,3 δις δολάρια αν ενεργοποιηθούν μια σειρά από ενσωματωμένες επιλογές”, δήλωσε η ΤΕΝ.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, η ΤΕΝ διεύρυνε τον στόλο της με το aframax τάνκερ αργού πετρελαίου Thomas Zafiras, το οποίο κατασκευάστηκε από την ναυπηγική Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) με έδρα την Ρουμανία.

Αμέσως μετά την παράδοση, το 112.700 dwt τάνκερ μπήκε σε συμφωνία μακροπρόθεσμης ναύλωσης με τον κολοσσό πετρελαίου και αερίου Statoil, η οποία αναμένεται να φέρει μεικτά κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε η ΤΕΝ.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2016, περίπου το 60% των διαθέσιμων ημερών του στόλου για το 2016, δεδομένων των 9 παραλαβών, είναι σε εξασφαλισμένες συμφωνίες με μέση διάρκεια 2,5 χρόνων και ελάχιστο όριο μεικτών εσόδων περίπου 1,5 δις δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα