«Η τεχνική, επαγγελματική και ναυτική εκπαίδευση θα πρέπει να αποκτήσουν τον ρόλο που τους αρμόζει»

Ανταποκρινόμενος στην επιθυμία πολλών φίλων του εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης στον Πειραιά, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, επισκέφτηκε την έκθεση : « Το ΕΠΑΛ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ» που φιλοξενήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και η οποία διοργανώθηκε από την ΔΔΕ Πειραιά.

Ο κ. Μπουτσικάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις δημιουργίες των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης μας και να διαπιστώσει προσωπικά το υψηλό επίπεδο τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στην έκθεση, ο κ. Μπουτσικάκης σημείωσε τα εξής:

« Σε μια περίοδο που γίνεται πολύς λόγος για την παιδεία, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας , όλοι μας ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και σίγουρα θα πρέπει να δούμε ξανά το θέμα της εκπαιδευτικής μας πολιτικής. Είναι σίγουρο ότι η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση θα πρέπει να αποκτήσουν τον ρόλο που τους αρμόζει στο νέο παραγωγικό πρότυπο που θα πρέπει να υιοθετηθεί, διευρύνοντας τις δυνατότητες και τις επιλογές της
νεολαίας μας, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες που θα τους δώσουν την δυνατότητα να σταθούν ανταγωνιστικά στο συνεχώς εξελισσόμενο και δυναμικό τοπίο της αγοράς εργασίας.

Ειδικά για τον Πειραιά θα ήθελα να σημειώσω ότι η τεχνολογική, επαγγελματική και ναυτική εκπαίδευση έχουν γράψει λαμπρή ιστορία και έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία χιλιάδες απόφοιτους που διέπρεψαν επαγγελματικά,
οικονομικά και κοινωνικά. Μάλιστα επί μακρόν , ειδικά στον χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης, ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε προσφέροντας στην Ελληνική ναυτιλία απόφοιτους που ξεχώρισαν παγκόσμια για τις ικανότητες τους και την κατάρτιση τους.

Με αυτό το πνεύμα, χαιρετίζω την σημερινή έκθεση των ΕΠΑΛ Πειραιά και θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την συμμετοχή τους»

Διαβάστε ακόμα