Ιδρύθηκαν τα «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ»

idatodromia_

Την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας, υπηρεσιακών παραγόντων και των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», υπεγράφη η σύσταση εταιρείας με την μορφή της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, η οποία πρόκειται να αναλάβει ως φορέας διαχείρισης την λειτουργία του υδατοδρόμιου Κέρκυρας.

Στην εταιρεία αυτή με επωνυμία «Υδατοδρομια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» συμμετέχουν ως εταίροι αφενός ο «ΟΛΚΕ Α.Ε.», αφετέρου η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρομια». Θα ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία προς τα αρμόδια υπουργεία για την χορηγία της άδειας λειτουργίας Κέρκυρας – Παξών επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΛΚΕ:

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του «ΟΛΚΕ Α.Ε.» κ. Σπύρος Ανδριώτης κατά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ Α.Ε.» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας στην Κέρκυρα υδατοδρομίων. Πρωτοβουλίες οι οποίες έθεσαν τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας στην πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ψήφιση του Ν.4146/2013 για τα υδατοδρόμια αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου και Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες τους την λειτουργία υδροπλάνων αναγνωρίζοντας εμπράκτως τον σημαντικό ρολό που μπορούν να διαδραματίσουν τόσο στην ανάπτυξη του τουρισμού, όσο και στην κάλυψη παγίων μεταφορικών αναγκών των νησιών και ιδία των ακριτικών νησιών αλλά και των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Για το λόγο αυτό θεσμοθετήθηκε ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση, αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρόμιων.

Στη συνεχεία ο πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Υφυπουργό Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, κ. Νικόλαο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και αρωγή που παρείχαν μέχρι σήμερα στον «ΟΛΚΕ Α.Ε.». Ευχαρίστησε επίσης τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ» ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού και συνέβαλε ουσιαστικά στην σημερινή εξέλιξη. Τόνισε επίσης πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και παράλληλα θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς (καθ όλη την διάρκεια του έτους) των κατοίκων των Παξών αρχικά αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων στην συνέχεια.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία των υδατοδρομίων και μετά την αδειοδότηση θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων. Ο σταθμός θα λειτουργήσει εντός του Νέου Λιμένα ενώ οι 5 νοητοί υδατοδιάδρομοι που έχουν προβλεφθεί θα λειτουργήσουν εκτός της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας επισήμανε τα ακόλουθα:

«Η σύσταση της εταιρείας «Υδατοδρομια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο Διοίκησης Υδατοδρομίων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία καθώς οι δυο της εταίροι «ΟΛΚΕ Α.Ε» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια» διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» διαθέτει την τεχνογνωσία για την διοίκηση Υδατοδρομίων καθώς τα στελέχη της αδειοδότησαν και λειτούργησαν τα πρώτα δώδεκα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα την περίοδο 2004-2008 αποκτώντας έτσι σημαντική εμπειρία επί του αντικειμένου.

Ο δε «ΟΛΚΕ Α.Ε.» γνωρίζει άριστα την τοπική πραγματικότητα των νησιών και την επιχειρησιακή κατάσταση των τεσσάρων λιμανιών, όπου θα λειτουργήσουν τα Υδατοδρόμια και με εφόδιο την θεσμική του οντότητα θα συνδράμει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

corfupress.com

Διαβάστε ακόμα