Υπο κράτηση για χρέη πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής στην Σιγκαπούρη


Πλοίο της ελληνηικής ναυτιλιακης Merchant Marine Management επισχέθηκε στη Σιγκαπούρη μετά από μήνυση της τράπεζας HSH Nordbank για ληξιπρόθεσμα χρέη 34,3 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για το κατασκευής 2010 (στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Sundong) και χωρητικότητας 91.941-dwt Americana, το οποίο όπως δείχνουν τα δεδομένα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης, επιχέθηκε τις απογευματινές ώρες της 30 Ιουνίου, μια μέρα μετά την άφιξή του στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρέχει το MarineTraffic, το 51,130 Gt πλοίο, παραμένει ακόμη αγκυροβολημένο στο λιμάνι, στη θέση 01 ° 30.62’N, 103 ° 67.09’E.

Η τοπική δικηγορική εταιρεία που προχώρησε στην επίσχεησ του ήταν η Dentons Rodyk & Davidson LLP, ενώ ο Οργανισμός Ερευνών & Ασφάλειας Focal ορίστηκε ως υπεύθυνος για την κράτηση και την έρευνα του πλοίου.

Το με σημαία Λιβερίας Post-Panamax έχει αξία 16,3 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της online πλατφόρμας ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

Σημειώνεται ότι πριν 2 χρόνια το ίδιο φορτηγό πλοίο είχε επισχεθεί στην Ινδία από μια ουκρανική ναυτιλιακή και πάλι για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Διαβάστε ακόμα