ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβάθμιση της Dynagas από οίκο αξιολόγησης

Ο οίκος αξιολόγησης Stifel Nicolaus υποβάθμισε τις μετοχές της Dynagas LNG Partners από “bye” σε “hold” σύμφωνα με μια έκθεση του την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Ο οίκος μείωσε επίσης και την τιμή-στόχο της εταιρείας συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου στα 11 δολ. από 17 δολ. προηγουμένως.

Η υποβάθμιση αυτή ακολουθεί μια σειρά αρνητικών αξιολογήσεων από άλλους οίκους, ανάμεσα στους οποίους η BidaskClub, η Zacks Investment Research, ο όμιλος Maxim και ο όμιλος Jefferies.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ben Nolan η Dynagas LNG Partners θα περικόψει τα μερίσματα κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Και αυτό γιατί μπορεί η εταιρία να βελτίωσε την «ορατότητα» ως προς τις ταμειακές ροές μετά την τριετή επέκταση του συμβολαίου με τη Statoil για το LNG carrier Arctic Aurora και τη βραχυπρόθεσμη ναύλωση για το Clean Energy, αλλά τα ναύλα ήταν πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Σημειώνεται ότι η τιμή της εταιρίας ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 10,86 δολάρια το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Η Dynagas LNG Partners έχει παρουσιάσει ετήσιο χαμηλό 10,66 δολαρίων ενώ η υψηλότερη τιμή που έχει φτάσει είναι τα 17,93 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ζημιές για το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Dynagas