Καινοτόμες τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας δοκιμάζει η Blue Star

blue_star_kainotomes_texnologies_ananeosimis_energeias_

Η Eco Marine Power (EMP) ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την από κοινού με την ελληνική Blue Star Ferries εφαρμογή και αξιολόγηση μιας σειράς καινοτόμων ναυτιλιακών τεχνολογιών σχετικών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανόμενου του Aquarius Management and Automation System (MAS) που έχει ενσωματωμένο ένα θαλάσσιο σύστημα ηλιακής ενέργειας.

Το έργο θα αξιολογηθεί εφαρμοζόμενο σ’ ένα σύγχρονο ταχύπλοο επιβατηγό και οχηματαγωγό που ανήκει και λειτουργεί από τη πολυ-βραβευμένη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group.

Το Blue Star Delos και το αδελφό πλοίο Patmos έχουν ενσωματωμένα ήδη τελευταίας τεχνολογίας ναυτιλιακά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όντας τα πρώτα πλοία στην περιοχή της Μεσογείου που χρησιμοποιούν το hybrid shaft generator system (HSG) – ένα καινοτόμο και εξελιγμένο σύστημα που επιτρέπει στις γεννήτριες να συνδέονται διαρκώς με το δίκτυο των πλοίων, βελτιώνοντας τον συντελεστή ισχύος και δημιουργώντας λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα. Ανάλογο σύστημα είναι ενσωματωμένο και στο σύστημα εξαερισμού του πλοίου.

Κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων του έργου και σε παγκόσμια πρώτη πάνω σε πλοίο, ένα θαλάσσιο σύστημα ηλιακής ενέργειας της Solbian Energie Alternative θα ενσωματωθεί στο Aquarius MAS και θα διεξαχθεί παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της απόδοσης της ηλιακού συστήματος. Επιπλέον, θα καταγραφεί η κατανάλωση καυσίμων του πλοίου και θα υπολογιστεί η ποσότητα των εκπομπών, μέσω της χρήσης του Aquarius MAS.

Αυτό το σύστημα έχει αναπτυχθεί ειδικά από την EMP & ΚΕΙ System Ltd. στην Οσάκα της Ιαπωνίας, για να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια κοινή πλατφόρμα η οποία θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση άλλων συστημάτων στα πλοία, όπως τους κύριους κινητήρες, τις γεννήτριες και τις αντλίες.

Μια τεχνική ομάδα της Blue Star Ferries θα επιβλέπει το έργο, ενώ η Eco Marine Power θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης του έργου πέρα από την παροχή δικού της εξοπλισμού αλλά και διάφορων στρατηγικών εταίρων.

Ο Greg Atkinson, Διευθυντής και Επικεγαλής του Τεχνολογικού Τμήματος της EMP, δήλωσε: “Το από κοινού με την Blue Star Ferries αυτό έργο προκαλεί ενθουσιασμό στην Eco Marine Power και στους στρατηγικούς μας εταίρους, καθώς θα είναι η πρώτη εγκατάσταση σε ένα πλοίο ορισμένων από τις τεχνολογίες και τις λύσεις που έχουμε αναπτύξει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων και των ολοκληρωμένων συστημάτων μας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

Αναμένεται ότι το Καινοτόμο Σύστημα Ανανεώσιμης Ενέργειας του Blue Star Delos θα ανοίξει το δρόμο για την ευρύτερη ανάπτυξη λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της EMP για ολόκληρο τον τομέα της ναυτιλίας και αυτό το πολύ σημαντικό έργο κατέστη δυνατή χάρη στην ηγεσία της Blue Star Ferries, μια ναυτιλιακή εταιρεία που στο δελτίο τύπου της υπενθυμίζει τη δέσμευση της για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.

Διαβάστε ακόμα