Καπετάνιος αυτοκτόνησε σε containership στη μέση του ωκεανού


Η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τους ναυτικούς παγκοσμίως, “Apostleship of the Sea” (AOS) ανταποκρίθηκε στις πίστη και τις ποιμαντικές ανάγκες μιας ομάδας ναυτικών, των οποίων ο καπετάνιος του βρέθηκε νεκρός στο πλοίο τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ προς το Tilbury του Έσσεξ.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Santa Bettina, βρισκόταν μια εβδομάδα στην θάλασσα όταν ο πλοίαρχος προφανώς έθεσε τέλος στην ίδια του τη ζωή πάνω στο πλοίο, αφήνοντας τα μέλη του πληρώματός του απελπισμένα και με ψυχολογικά τραύματα.

Ο ιερέας της AoS Fr Colum Kelly ανεβηκε στο πλοίο όταν αγκυροβόλησε στο Tilbury στις 21 Μαΐου για να μιλήσει στο πλήρωμα και να τους ευλογήσει.

“Αφιέρωσα χρόνο στο να ακούσω το πλήρωμα και το άγχος που αισθάνθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όπως προέκυψε ο θάνατος έλαβε χώρα μία εβδομάδα μετά την αναχώρηση. Ήταν η πρώτη φορά που το πλήρωμα είχε ταξιδέψει με αυτόν τον καπετάνιο, επομένως γνώριζαν πολύ λίγα γι ‘αυτόν”, δήλωσε ο κ. Colum.

“Το πτώμα του βρισκόταν στη κλειδωμένη του καμπίνα για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Ιδιαίτερα προβληματισμένος ήταν ο νεαρός ναυτικός που είχε ανακαλύψει το πτώμα. Ήταν η πρώτη φορά που είχε δει ένα πτώμα », πρόσθεσε.

Το πλήρωμα ζήτησε να τελεστεί θεία λειτουργία καθώς και αγιασμός συγκεκριμένων περιοχών του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων μερικών καμπίνων και του σημείου που βρέθηκε το σώμα. Ο π. Colum είπε ότι το κλίμα φάνηκε να αλλάζει μετά τη λειτουργία. και υπήρξε μια αίσθηση ανακούφισης στο πλήρωμα.

“Κάναμε ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε για το πλήρωμα μιλώντας μαζί τους και προσπαθώντας να τους παρηγορήσουμε. Ήταν μια επώδυνη κατάσταση για τους ναυτικούς, αλλά στο τέλος της ημέρας υπήρξε μια αίσθηση χαράς εν μέσω της θλίψης, του άγχους και της αμηχανίας”, ανέφερε.

Έπειτα ένας νέος πολωνός καπετάνιος επιβιβάστηκε στο πλοίο. Είχε σαλπάρει με αυτό το πλήρωμα στο παρελθόν και τους ήταν προφανώς συμπαθής.

Ο κ. Colum πρόσθεσε: “Αυτό το τραγικό περιστατικό είναι ένα ισχυρό παράδειγμα της αποστολείας της AoS να πηγαίνει εκεί όπου είναι ο πόνος”.

Διαβάστε ακόμα